Economie

Amendă de la 5.000 lei la 8.000 lei pentru netransmiterea registrului general de evidență a salariaţilor

Din data de 28 noiembrie 2016, registrul general de evidență a salariaţilor se compune din două părţi, respectiv registrul privat, care se întocmeşte, completează şi transmite de către angajatori, persoane fizice sau persoane juridice de drept privat și registrul public, care se întocmeşte, completează şi transmite de către instituţiile/autorităţile publice.

Potrivit Inspectoratului Teritoarial de Muncă Teleorman, începând cu luna decembrie 2016 instituţiile/autorităţile publice au obligaţia să transmită datele cu privire la toate categoriile de personal plătit din fonduri publice prin intermediul formularului M500 – Raportare personal instituţii publice.

Obligaţia de raportare le revine instituţiilor/autorităţilor publice care au personal plătit din fonduri publice, personal care exercită o funcţie în baza unui contract individual de muncă şi/sau de serviciu, a unui act administrativ de numire ori a unui altfel de act emis în condiţiile legii.
Nu au obligaţia depunerii acestui formular instituţiile/autorităţile de învăţământ preuniversitar care completează în prezent informaţiile de salarizare în baza de date EDUSAL.

Formularul M500 se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin utilizarea serviciului de depunere a declaraţiilor online, existent pe portalul e-guvernare.ro. Fişierul PDF se descarcă de pe site-ul ANAF de la secţiunea declaraţii electronice. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va transmite datele colectate la Inspecţia Muncii.

Directorul ITM Teleorman, Emil Ciobanu, a precizat că netransmiterea registrului privat/public în termenul legal, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 8.000 lei. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.