Economie

Amendă de 5.000 lei pentru “scoaterea fără apobare a terenului din circuitul agricol”

Direcția pentru Agricultură Județeană Teleorman raportează că, până la sfârșitul lunii iunie 2021, au fost înregistrate 1504 dosare și au fost eliberate 149 avize finale privind circulația și destinația terenurilor agricole situate în extravilan din județul Teleorman.

Mai mult, din raportul întocmit cu ocazia ședinței Colegiului Prefectural din 28 iulie mai reiese și faptul că, pe parcursul lunii iunie, reprezentanții Direcției pentru Agricultură Județeană Teleorman au efectuat o verificare în domeniul fondului funciar, aplicând o amendă în valoare de 5.000 lei pentru “scoaterea fără apobare a terenului din circuitul agricol”.

De asemenea, aceștia au mai efectuat și 6 verificări în domeniul industriei alimentare. Ca urmare a verificărilor, au sancționat cu avertisment scris 3 operatori economici pentru lipsă afișaj la pâine și produse de panificație, expuse la comercializare.

“În structurile de vânzare cu amănuntul se afișează obligatoriu denumirea furnizorului de pâine, denumirea produselor livrate și prețul de vânzare cu amănuntul al acestora, exprimat în lei/kg și lei/bucată”, conform O.U.G. nr. 12/2006, Art. 11, alin. (3).

Cât despre comercianții de legume și fructe proaspete, Direcția pentru Agricultură Județeană Teleorman a efectuat 68 de acțiuni de inspecție la aceștia, aplicând, în cele din urmă, 3 amenzi în valoare de 2.200 lei și 25 avertismente scrise.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.