Economie

Ambulatoriul Spitalului județean de Urgență va fi modernizat cu fonduri europene

25 dintre cei 33 de consilieri județeni s-au întrunit, luni, în ședință extraordinară, pe ordinea de zi fiind trecute cinci proiecte de hotărâre, printre care și cel privind aprobarea realizării proiectului „Dotarea Ambulatoriului Inegrat al Spitalului Județean de Urgență Alexandria” și a cheltuielilor mecesare implementării.

Poiectul inițiat de președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, a fost votat, în unanimitate, de aleșii județeni prezenți în sala de ședințe a Palatului Administrativ.

Potrivit actului administrativ adoptat, luni, prin implementarea proiectului va fi realizată dotarea a șase cabinete din ambulatoriul integrat al spitalului, respectiv ORL, chirurgie generală, gastroenterologie, urologie, nefrologie, medicină internă, dar și a secţiei de sterilizare, care deserveşte atât ambulatoriul, cât şi spitalul, cu echipamente medicale și nemedicale. Dotarea va fi completă, modernă şi cu un grad înalt de performanţă, astfel încât activitatea medicală să se poată desfăşura în condiţii optime, conform cerințelor legale din domeniu.

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Teleorman, prin Consiliul Judeţean Teleorman, a depus cererea de finantare pentru proiectul „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria” în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

Obiectivul general al proiectului, a cărui durată de realizare se întinde pe 33 de luni, îl reprezintă creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate în regim ambulatoriu pentru cetăţenii judeţului Teleorman, prin dezvoltarea capacităţii de diagnostic şi tratament în cadrul cabinetelor Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria.

Echipamentele noi, achiziţionate în vederea dotării ambulatoriului integrat al spitalului, vor asigura servicii medicale la standarde europene, vor conduce la reducerea timpului de diagnosticare şi tratament, contribuind la reducerea numărului de pacienți redirecționați către alte centre medicale, precum și la reducerea numărului de internări. Dotarea ambulatoriului integrat cu echipamente noi, performante, va avea un impact pozitiv asupra populației întregului județ, datorită faptului că Spitalul Județean de Urgență Alexandria va putea să ofere servicii medicale de specialitate de cea mai bună calitate. În final, se asigură creșterea ponderii cazurilor rezolvate în ambulatoriul de specialitate şi reducerea numărului de zile de spitalizare.

Valoarea totală a proiectului „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alexandria” este de 3.791.903,62 lei(inclusiv TVA), din care 3.716.065,55 lei (98%) inclusiv TVA reprezintă fonduri nerambursabile (FEDR și bugetul de stat), iar 75.838,07 lei (2%) inclusiv TVA reprezintă cofinanțarea proiectului (din bugetul Consiliul Județean Teleorman).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.