Eveniment

Ambulanţe noi pentru Teleorman; primele autospeciale vor fi livrate sâmbătă

Începând de marţi, 11 decembrie, primele 300 de ambulanțe tip B 4×2, achiziționate prin Programul POIM 2014 – 2020 – „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” vor fi livrate.

În vederea creșterii capacității de reacție și răspuns în cazul situațiilor de urgență și a dezastrelor colective, primul lot cu 43 de autospeciale a fost livrat către serviciile de ambulanță din regiunea Centru, care însumează județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.
Graficul de livrare către celelalte șase regiuni elibile ale țării este următorul: 12 decembrie, Regiunea Vest (Arad, Caraș- Severin, Hunedoara, Timiș) – 32 de ambulanțe; 13 decembrie, Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu-Mare) – 41 de ambulanțe; 14 decembrie, Regiunea Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Iași) – 56 de ambulanțe; 15 decembrie, Regiunea Sud (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) – 48 de ambulanțe; 16 decembrie, Regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea) – 46 de ambulanțe; 17 decembrie, Regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea) – 34 de ambulanțe.
De asemenea, tot în perioada următoare, vor fi livrate 120 ambulanţe SMURD 4×4 către inspectoratele județele pentru situații de urgență si 24 către serviciile de ambulanță.
Totodată, pentru îmbunătățirea răspunsului la urgentele cetățenilor, se vor livra 242 ambulanțe de transport A2 către serviciile de ambulanță.
Prin intermediul acest program, și bucureștenii vor beneficia de răspunsul prompt asigurat de noile dotări, astfel că 55 de ambulante de tip B 4×4 si zece ambulanțe tip C SMURD vor ajunge la ISU Bucuresti, iar 20 ambulanțe de tip A2 la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.
Livrările vor continua și în prima jumătate a anului 2019, astfel că 75 de ambulanțe tip B 4×2 și 385 de autospeciale tip B 4×4 ( 205 ambulante SAJ și180 SMURD) vor completa parcul auto al serviciilor de urgenţă. Alte 122 de autospeciale tip C vor fi livrate către serviciile de ambulanță și unitățile operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgenţă, din care 81 către SAJ-uri și 41 către SMURD.

Prin acest program derulat de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, și în care vor fi achiziționate 1002 ambulanțe, sistemul integrat de urgență va beneficia de o îmbunătățire a serviciilor acordate, evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistenței medicale și transportul pacienților fiind asigurate la standarde ridicate.
În cadrul proiectului, au fost semnate șapte contracte de finanțare pentru achiziționarea a peste 1.300 de ambulanțe, valoarea totală a contractelor fiind de 558.903.141,45 lei.

Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de lider de parteneriat și inspectoratele județene pentru situații de urgență din fiecare regiune, Serviciile de Ambulanță Județene, autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice cu atribuții în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.