Eveniment

Ambulanţa a fost solicitată de circa 500 de ori în mini-vacanţa de 1 mai

Teleormănenii nu au făcut excese în mini-vacanţa de 1 mai. Numărul celor care au ajuns la unităţile de primire urgenţe din judeţ este, potrivit medicilor, unul obişnuit pentru această perioadă.

Cu toate că, în alte judeţe din România, numărul celor care au avut nevoie de ajutorul medicilor după ce au exagerat cu petrecerile de 1 mai a fost mai mare, se pare că teleormănenii nu au întrecut măsura în acest an. Medicii de gardă n-au avut prea mari bătăi de cap cu mâncăcioşii, dar nici cu beţivii. Serviciul de Ambulanţă Teleorman a fost solicitat în mai puţin de 500 de cazuri, în intervalul 1- 5 mai, iar medicii spun că acest număr este obişnuit pentru un weekend, respectiv numărul solicitărilor la ambulanţă a fost de 499 de solicitări, în 4 zile, comparativ cu weekend-ul anterior, când numărul solicitărilor a fost de 436 de apeluri. Cu alte cuvinte, teleormănenii au fost mai cumpătaţi ca în alţi ani.

Cele mai multe solicitări au fost, ca de fiecare dată, pentru dureri abdominale sau de spate, precum şi pentru persoanele cu diferite afecţiuni cardiovasculare. Oarecum ieşit din tiparul solicitărilor obişnuite, în mini-vacanţa de 1 mai au crescut apelurile pentru persoanele care au încercat să-şi pună capăt zilelor, circa 20 de persoane necesitând ajutor medical de urgenţă pentru afecţiuni psihice şi care au încercat să se sinucidă. Restul solicitărilor s-au încadrat în normal. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.