Economie

Alte nouă investiții prin PNRR, aprobate în județul Teleorman / Șase – pentru Fondul local, trei – pentru Valul Renovării

Ministerul Dezvoltării finanțează 616 noi investiții, în 455 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministrul a subliniat: în următoarea perioadă, vor fi publicate și alte investiții care vor primi finanțare din PNRR, pe măsură ce unitățile administrativ-teritoriale vor răspunde solicitărilor de clarificări trimise de minister.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 129 de noi proiecte, în valoare totală de 1.480.065.627,46 lei, depuse de 4 autorități centrale și 68 de unități administrativ-teritoriale. Proiectele includ lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 487 de noi proiecte, în valoare totală de 1.373.774.387,35 lei, pentru care au depus cereri de finanțare 387 de unități administrativ-teritoriale. Proiectele vizează realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificarea urbană.

Aceste 616 proiecte li se alătură celor 3.274 aprobate începând din luna octombrie și celor 128 pentru care au fost semnate deja contractele de finanțare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 4.018 proiecte aprobate până în prezent.

În Teleorman, pentru Fondul local, au fost aprobate, 6 noi proiecte: ALEXANDRIA – Construire de locuințe nZEB plus pentru tineri, în Municipiul Alexandria, CĂLMĂȚUIU DE SUS – Sisteme inteligente de management local pentru dezvoltarea de servicii și structuri de sprijin, specializate pentru administrația publica, MAVRODIN – Construirea de locuințe – NZEB pentru tinerii din din comuna MAVRODIN, judetul Teleorman, OLTENI – Construire traseu de pistă pentru biciclete în Comuna Olteni, PIETROȘANI – Construirea de locuințe de serviciu – NZEB pentru specialiștii din sănătate si invatamant din comuna Pietrosani, judetul Teleorman, ZÂMBREASCA TELEORMAN ,,REABILITAREA CENTRULUI DE INGRIJIRE DE ZI PENTRU COPIII PROVENITI DIN FAMILII AFLATE IN DIFICULTATE DIN COMUNA ZÂMBREASCA, JUDETUL TELEORMAN”,  iar pentru Valul Renovării, 3 proiecte: ALEXANDRIA – Reabilitare termică clădire Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza – 5.224.363,06 lei, DOBROTEȘTI – ,,RENOVARE ȘI MODERNIZARE CĂMIN DE BĂTRÂNI ÎN COMUNA DOBROTEȘTI, JUDEȚUL TELEORMAN”, TURNU MĂGURELE – Cresterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din cadrul Asociației de Proprietari nr. 15 din municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.