Eveniment

Alte 7 amenzi pentru nerespectarea autoizolării, date de oamenii legii în Teleorman

Echipaje mixte de polițiști și jandarmi din județ au verificat, duminică, 838 de persoane aflate în izolare la domiciliu, în urma controlaelor fiind aplicate șapte sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii menționate, transmit reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Telerman. Potrivit sursei citate,  valoarea amenzilor se ridică la suma de 35.000 lei.

“În acțiunile de verificare au fost angrenate efective compuse din 108 polițiști şi 15 de jandarmi”, se arată în informarea CJSU Teleorman.

De joi și până sâmbătă, alte 15 amenzi au fost date de oamenii legii persoanelor din județ care au încălcat măsura izolării la domiciliu.

Autoritățile au decis că persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, și care părăsesc locația fără aprobare sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază. Măsura este prevăzută la articolul 7 al Ordonanței militare nr.2, făcută publică seara trecută de ministrul Afacerilor interne, și se aplică de la data publicării acesteia în Monitorul Oficial. Potrivit informațiilor furnizate, până în prezent, la nivelul județului Teleorman, nu au fost luate astfel de măsuri pentru persoanele pentru care a fost dispusă izolarea la domiciliu.

La nivelul județului Teleorman, potrivit celei mai recente informări a CJSU, 859 de persoane sunt izolate la domiciliu și monitorizate pasiv de DSP Teleorman. Alte 20 de persoane sunt plasate în carantină instituționalizată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.