Eveniment

Altă „greșeală”? Primăria Alexandria sărbătorește „Ziua Mondială a Cancerului”

O nouă gafă marca Primăria municipiului Alexandria. Pe pagina de Facebook a instituției a apărut sâmbătă, 4 februarie, o fotografie a Centrului Multifuncțional pentru Tineri iluminat în roz, cu explicația halucinantă „Ziua Mondială a Cancerului”.

Ce au omis sau, mai mult ca sigur, nici nu au știut creatorii de conținut din primărie este faptul că, de regulă, atunci când se instituie zile mondiale sau naționale ale „ceva”, ori se celebrează acel „ceva” ori sunt marcate zile de conștientizare sau de luptă împotriva a „ceva”.

Or, dacă potrivit reprezentanților Primăriei Alexandria, pe 4 februarie este Ziua Mondială a Cancerului, înțelegem că, în accepțiunea lor, ar trebui sărbătorită o astfel de maladie.

Domnilor, pe 4 februarie, este marcată ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI!

Pentru a fi bine înțeleși, nu ne referim la iluminatul clădirii în roz, culoare-simbol pentru lupta împotriva cancerului de sân (care este, de altfel, marcată prin Ziua mondială de luptă împotriva cancerului de sân, la 1 octombrie), ci la sintagma nefericită și lacunară „Ziua Mondială a Cancerului”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.