Politic

Alocație pentru părinți, noua ispravă a Puterii

Parlamentari de la PSD și ALDE țin morțiș să depășească și limitele ridicolului, propunându-și să promulge “Legea recunoștinței între generații”, prin care îi obligă pe români să-și susțină financiar părinții aflați în nevoie.

Ba chiar se ia în calcul să existe și un contract sau un testament între părinți și copii, prin care cei din urmă să se oblige să-și întrețină părinții, deși aceasta este o normă nescrisă de moralitate în orice familie cu credinţă în Dumnezeu ce este ancorată în valorile umane.

În cazul în care nu va exista un asemenea contract, pe care îl consider imoral și inoportun, prin natura sa, sau un testament care să prevadă în mod expres întreţinerea părinţilor, atunci judecătorii pot fixa o sumă de până la 20% din veniturile lunare ale copiilor.

Aşadar, Articolul 7 din acest proiect este cât se poate de elocvent în ceea ce priveşte penibilul situaţiei create de acest proiect de lege. Având denumirea “obligațiile copiilor majori de a-și întreține părinții”, articolul prevede la alineatul doi că se introduce obligativitatea copiilor apți de muncă de a-și întreține “părinții inapți de muncă, aflați în dificultate, necesitând sprijin material”. “Dacă nu există un contract scris ori testament privind întreținerea părinților inapți de muncă sau care se află în dificultate și necesită sprijin material, problema achitării pensiei de întreținere de către copiii majori se soluționează pe cale amiabilă între părți, apelarea la rezolvare pe judecătorească fiind ultima soluție de urmat”.

Cât priveşte cuantumul întreținerii datorate de copii pentru părinții lor, împreună cu întreținerea datorată altor persoane, îndreptățite, potrivit legii, acesta nu poate depăși o cincime din venitul lunar al celui obligat, sub pretextul de a nu-i fi afectată situația materială a persoanei obligate prin acest proiect de lege să contribuie la întreținerea părinților”.
Printre semnatarii acestui proiect de lege care întrece orice limită şi imaginaţie, se află ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, fostul ministrul al Economiei, Dan Andrușcă, cât și „moraliştii de serviciu” Eugen Nicolicea şi Florin Iordache, dar care susţine cu nonşalanţă că nu are habar de ceea ce scrie în această propunere legislativă.

Probabil că Florin Iordache a semnat pe orbeşte documentul şi nu a aflat încă faptul că în cazul neîndeplinirii prevederilor stipulate în proiect, copiii apţi de muncă pot primi pedeapsa cu închisoarea, de la 3 luni la 2 ani sau, în cel mai fericit caz, amendă în cazul în care nu-şi onorează obligaţiile ce le revin, sau şi mai rău, dacă nu au achitat pensia de întreținere stabilită pe cale judecătorească, vreme de două luni, aceştia sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea, de la 6 luni la 3 ani.

Aceasta este o mostră de aşa-zisă moralitate cu care imorala Putere vrea să combată discriminarea pe criterii de vârstă, ameninţând tânăra generaţie cu închisoarea, pentru a acoperi, de altfel, incapacitatea statului de a susţine material vârstnicii care au posibilităţi materiale reduse.

În calitatea mea de senator liberal şi de familist, nu pot accepta să se intre cu bocancii în viaţa românilor, indiferent sub ce pretext.

Senator PNL, Eugen Pîrvulescu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.