Social

Alocaţia de hrană în programul pilot “Masă caldă în şcoli”, majorată de la 7 lei la 10 lei / În Teleorman, elevii Școlii Lunca vor primi pachetul alimentar și în acest an

Guvernul a majorat, prin Ordonanţă de Urgenţă, la finalul săptămânii trecute, alocaţia de hrană pentru preşcolarii şi elevii din cele 50 de unităţi de învăţământ înscrise în cadrul programului pilot „Masă caldă în şcoli”, de la 7 lei la 10 lei, urmând ca bugetul total destinat proiectului să ajungă la 46,7 milioane de lei.

Prin acelaşi act normativ vor fi simplificate și procedurile de atribuire a contractelor pentru hrana elevilor, prin modificarea sintagmei „an şcolar” cu „an calendaristic”, astfel încât elevii să beneficieze de masa calda de la începutul anului şcolar şi să fie evitată întârzierea.

Guvernul adoptase deja, în luna octombrie, o Ordonanţă de Urgenţă pentru programul pilot, prin care se acorda o masă caldă sau un pachet alimentar în fiecare zi la şcoală pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ, în limita a 7 lei pentru fiecare beneficiar.

La nivelul județului Teleorman, aproximativ 280 de copii care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale Lunca vor primi, și în acest an, pachetul alimentar prevăzut în Programul pilot „Masă caldă în școli”.

Potrivit autorităților, Programul Masa caldă în școli a scăzut abandonul școlar de la 6,1% la 1,3% și urmează a fi implementat pentru al treilea an consecutiv, tot în regim pilot, în doar 50 de școli și tot prin Ordonanța de Urgență. Școala Gimnazială Lunca, din Teleorman, rămâne, și în acest an, pe lista unităților de învățământ care beneficiază de program.

Primăriile de care aparțin școlile din program vor primi “sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat”, pentru a plăti masa. Banii pot să fie suplimentați din venituri proprii ale primăriilor sau din alte surse de finanţare, dacă membrii consiliului local stabilesc o valoare zilnică mai mare decât cea prevăzută prin OUG sau dacă se majorează numărul de copii în școlile din program, în timpul anului școlar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.