Politic

Alina Caţan, propunerea ALDE pentru preluarea funcţiei de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

După scrutinul pentru alegerile locale de duminică, 5 iunie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că ALDE, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, va primi câte un post de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean în toate judeţele în care va merge alături de PSD, chiar şi acolo unde social-democraţii au majoritatea fără ALDE. Astfel, în judeţul Teleorman, deşi PSD are deja majoritate şi fără ALDE, în condiţiile în care s-a ales cu 18 mandate de consilieri judeţeni din totalul de 33, unul dintre cei doi consilieri pe care deputatul Calotă Florică Ică îi va trimite în Consiliul Judeţean se va alege şi cu una dintre cele două funcţii de vicepreşedinte.

Referitor la propunerea pe care a primit-o pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean ce revine ALDE, deputatul Calotă Florică Ică a declarat că, deşi a deschis lista de candidaturi, nu este dispus să renunţe la mandatul de parlamentar, pe care vrea să-l ducă la capăt. În acest sens, susţine preşedintele ALDE Teleorman, în Consiliul Judeţean vor fi validaţi din partea formaţiunii politice pe care o conduce ocupanţii locurilor doi şi trei de pe listă, respectiv Alina Luminiţa Caţan şi Virgiliu Cocoşilă.

De asemenea, pentru preluarea funcţiei de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, propunerea ALDE este Alina Luminiţa Caţan, în prezent vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Domeniilor Statului.

„Eu am un mandat de dus la capăt în Camera Deputaţilor, aşa că nu se pune problema să mă gândesc la o eventuală validare a mandatului în Consiliul Judeţean. Propunerea ALDE pentru a prelua funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean este Alina Caţan. În condiţiile în care va fi agreată şi de PSD, va prelua funcţia ce revine ALDE conform înţelegerii făcute la nivel central”, a declarat preşedintele ALDE Teleorman, Calotă Florică Ică. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.