Politic

Alianțe postelectorale pentru majorități în consiliile locale și Consiliul Județean

alegeri1Cu mai puțin de trei luni până la scrutinul de pe 5 iunie, când electoratul teleormănean va ieși la urne pentru a-și alege primarii, consilierii locali și consilierii județeni, prioritară pentru formațiunile politice este identificarea candidaților cu cele mai mari șanse în competiția electorală. De asemenea, pe agenda de lucru a partidelor politice își fac loc și alianțele postelectorale în perspectiva formării de majorități în consiliile locale din județ și, mai ales, în Consiliul Județean, în contextul alegerii președintelui Consiliului Județean indirect, din rândul consilierilor.

Desigur, deși la nivel național sunt deja semnate protocoale privind alegerile locale, în ce privește organizațiile județene, liderii de la centru au lăsat la alegerea liderilor locali decizia de a forma sau nu alianțe politice.

După ce, în ultima perioadă, liderii județeni ai PSD și ALDE, Adrian Gâdea și Ică Calotă, au purtat negocieri pentru semnarea unei alianțe postelectorale, potrivit căreia, în urma scrutinului de pe 5 iunie, cele două partide ar urma să formeze majorități în consiliile locale, dar și în Consiliul Județean, înțelegerea s-a și parafat, aceasta urmând să-și facă efectul după alegeri.

Nici liberalii teleormăneni nu pierd timpul, astfel că, în ce privește dreapta din județ, după alegeri, pentru formarea de majorități, PNL va sta în aceeași tabără cu Mișcarea Populară.

În ce privește UNPR, proaspăta demisie a fostului vicepremier Gabriel Oprea de la șefia partidului a tulburat apele în rândul oamenilor săi. De asemenea, chiar președintele PSD Liviu Dragnea a precizat că rămâne de văzut ce se va întâmpla cu protocolul semnat de partidul pe care îl conduce cu UNPR. Așadar, decizii în privința posibilelor alianțe postelectorale urmează să fie luate în perioada următoare și în organizația din județ, după ce lucrurile se vor liniști la centru.

4 Comments

  1. ADVARAT LIBERAL

    Usor da sigur vechii PD-isi pun mana pe PNL.In acest caz oamenii lui Basescu pun mana pe cel PNL partid care va avea soarta PNTCD.Unde sunt adevaratii liberali care se lasa tavaliti de golanii Blaga,Videanu,Udrea,Basescu , Nitulescu

  2. Se reface uniunea hotilor Basescu-Blaga-Udrea-Gorghiu-Videanu-Berceanu-Olteanu

  3. Orice partid face alianta cu PNL sau PMP nu va mai fi votat de mine in vecii vecilor!

  4. Exact ce se preconiza! Pnl-Pdl face alianta cu vechiul Pdl! Nu va lasati pacaliti de acesti hoti!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.