Economie

Alexandria – Un nou cartier începe să prindă contur pe terenul fostei Unităţi Militare

anl2Monica DUMITRESCU

Terenurile care au aparţinut Unităţii Militare Alexandria, desfiinţată în 2005, au fost trecute în administrarea Consiliului Local în 2007. Primul edificiu ridicat pe terenurile fostei Unităţi Militare la ieşirea din municipiul Alexandria spre Turnu Măgurele a fost Universitatea Valahia, căreia i-au fost concesionate iniţial aproximativ 3 hectare de teren.

Alte aproximativ 8 hectare de teren pe care au fost trasate şi stabilite 86 de locuri de casă, cu suprafeţe cuprinse între 370 şi 572 de metri pătraţi, au fost vândute la licitaţie pentru construirea de case individuale.

La începutul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a demarat procedura de contractare a 16 case ce urmează a fi construite prin programul “Locuinţe prin credit ipotecar” în municipiul Alexandria, tot pe terenurile fostei unităţi militare. Cele 16 case, cuplate două câte două, se vor construi pe parcele individuale cu suprafeţe cuprinse între 291,00 mp şi 317,00 mp. Fiecare locuinţă va avea o suprafaţă construită de 64,70 mp, o suprafaţă desfăşurată de 129,40 mp, o suprafaţă utilă de 100,57 mp, regim de înălţime parter+mansardă şi un preţ maxim de 60.000 de euro (TVA inclus). Proiectul cuprinde locuinţe cu 3 camere (o cameră de zi şi două dormitoare), dependinţe (bucătărie, grup sanitar, baie, terasă exterioară), curte deschisă cu loc de parcare şi alee pietonală de acces în faţă, curte împrejmuită în spate, branşamente cu contorizări individuale la utilităţi.

În noul cartier se va ridica şi Palatul de Justiţie Alexandria unde se vor muta Tribunalul Teleorman şi Judecătoria Alexandria, obiectivul urmând a fi finanţat cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Tot cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării va fi reabilitat şi Campusul Universitar al Universităţii Valahia din municipiul Alexandria.

Pentru încheierea contractelor de finanţare de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu autorităţile publice locale a fost necesară iniţierea unui proiect de Hotărâre privind aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de Investiţii “Infrastructură şi utilităţi pe Şoseaua Turnu Măgurele – incinta fostei U.M.”, proiect ce a fost aprobat marţi, 10 martie, în şedinţa extraordinară a Consiliului local Alexandria.

Potrivit raportului de specialitate care a însoţit proiectul de Hotărâre aprobat, costul total al utilităţilor şi infrastructurii din noul cartier se ridică la 14.131.302 lei din care 5.549.301 lei reprezintă cofinanţarea din bugetul local.

Terenul propus pentru amenajarea infrastructuri şi utilităţilor în incinta fostei Unităţi Militare din municipiul Alexandria are o suprafaţă totală de 154.000 m.p. din care 29 685 mp repezintă suprafaţa străzilor şi aleilor propuse, 3500 mp- suprafaţă spaţii verzi, suprafaţă spaţii servicii – 17 500 mp, suprafaţă terenuri pentru construcţii – 44 100 mp şi suprafaţă campus – 59 215 mp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.