Eveniment

„Alexandria reciclează”, concurs destinat elevilor din unitățile școlare din municipiul reședință de județ

Municipalitatea alexăndreană pregătește un nou concurs destinat unităților de învățământ din municipiul reședință de județ, prin care se urmărește atât conştientizarea elevilor cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor, dar şi creşterea gradului de colectare selectivă la sursă a materialelor reciclabile.

„Alexandria reciclează” va fi derulat în cinci etape, începând cu luna februarie, la finalul cărora fiecare categorie de vârstă va fi premiată cu câte o excursie în vacanța de vară, vizita și accesul la diferite obiective culturale și turistice din zonă. De asemenea, se vor acorda diplome și premii de participare pentru fiecare etapă a concursului.

Potrivit Regulamentul de desfășurare a concursului, în competiție se vor înscrie grupuri reprezentative pentru unitatea de învățământ și categoria de vârstă formate din maxim 20 de elevi pe categorie de vârstă și unitate de învățământ, respectiv clasele 0-IV, clasele V-VIII și licee, și maxim 4 coordonatori.

Înscrierea echipelor în concurs se va face până cel târziu la data de 15 februarie, pe baza de fișă de înscriere (pusă la dispoziție de către organizator) care conține un tabel nominal cu membrii echipei. Pe durata desfășurării concursului nu este permisă schimbarea componenței echipei, decât în situații temeinic justificate. De asemenea, din echipa reprezentativă formata din maxim 20 de elevi, aceștia vor participa, în funcție de cerințele specifice ale fiecărei etape, la unul sau mai multe concursuri.

Concursul se desfășoară sub forma a cinci etape punctate individual al căror punctaj se cumulează pe echipă și se va publica după fiecare etapă în parte, iar jurizarea se va face de către un juriu format din persoane cu pregătire de specialitate în domeniul în care se organizează concursul.

Potrivit regulamentului concursului, prima etapă se va derula pe parcursul lunii februarie și constă în prezentarea de eseuri pe tema „Ajută planeta –  resursele umane sunt limitate”, în timp ce cea de-a doua etapă se va derula pe parcursul lunii martie și constă în expunerea de picturi pe tema „Și de tine depinde – viitorul cu sau fără poluare”.

Cea de-a treia etapă se va derula în luna aprilie și va consta în punerea în scenă a unor piese de teatru, unde concurenții își vor alege temele, iar a patra etapă, programată pentru luna mai, este dedicata reciclării creative, Street Art, la care pot participa toți ce 20 de elevi care fac parte din echipa reprezentativa pentru categoria de varsta/unitate de invatamant. Se pot expune lucrări confencționate exclusiv din materiale reciclabile.

Ultima etapă, cea de-a cincea, programată pentru luna iunie, este cea de cultură generală, la care concurenții (câte trei elevi pe categorie de vârstă și unitate de învățământ) vor primi câte 10 întrebări din Literatura, Geografia României și Cunoașterea Mediului/ Ecologie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.