Politic

Alexandria – PNL boicotează aprobarea listei de repartizare a locuinţelor ANL

consiliuMONICA DUMITRESCU

Convocat în şedinţă de îndată, joi, 9 iulie, Consiliul Local Alexandria nu a putut aproba proiectul cu privire la aprobarea listei de repartizare a locuinţelor pentru tineri destinate închirierii din blocurile P4, P5, P9, str. Dunării, zona Han Pepinieră, construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe în municipiul Alexandria, singurul proiect de pe ordinea de zi.

Pentru aprobarea acestui proiect era nevoie de votul a cel puţin 13 consilieri (două treimi din numărul total al consilierilor). De la şedinţă au lipsit cei 6 consilieri ai PNL, fiind prezenţi 13 consilieri PSD şi UNPR. În condiţii normale, votul celor 13 consilieri prezenţi ar fi fost suficient pentru trecerea proiectului, însă unul dintre aceştia, având interes personal în repartizarea locuinţelor pentru tineri, nu a putut vota. Este vorba despre consilierul PSD Florea Voicilă, nora acestuia fiind pe lista ce trebuia aprobată, lucru care nu l-a împiedicat însă să facă parte din comisia de repartizare a acestor locuinţe.

Vizibil deranjat de absenţa celor 6 consilieri PNL, pe care nu o consideră întâmplătoare, Florea Voicilă s-a arătat dispus să renunţe la apartamentul ce urma a fi repartizat nurorii sale pentru a putea vota.

Mai împăciuitor, primarul Victor Drăguşin, plecând de la ideea că poate chiar au avut treabă cei şase consilieri şi nu au lipsit din “rea credinţă”, a propus o nouă întâlnire a Consiliului local Alexandria, în şedinţă extraordinară, luni, 13 iulie, pentru reluarea votului pentru acest proiect.

“Dacă nu avem 13 voturi valide, proiectul nu poate trece. Cred că nu este vorba de rea credinţă din partea consilierilor PNL. Poate chiar au avut treabă. Sper ca luni să fie prezenţi şi să putem aproba proiectul pentru că fiecare zi de întârziere costă. Până la repartizarea acestor locuinţe noi plătim pază şi întreţinere. În plus, cei 55 de tineri şi familiile lor aşteaptă de mai bine de şase luni”, a spus primarul Drăguşin.

Sceptici, câţiva dintre consilierii locali se tem că nici la şedinţa viitoare consilierii PNL nu vor fi prezenţi. Stelian Tălpigă, mai nou consilier UNPR, după ce această formaţiune politică a înghiţit PP-DD-ul pe listele căruia a fost ales, a întrebat dacă nu cumva există o soluţie tehnică pentru rezolvarea situaţiei în cazul în care consilierii PNL nu se vor prezenta la următoarea şedinţă. “Eu cred că cei şase consilieri nu au venit intenţionat”, a spus Tălpigă.

Soluţie tehnică nu există pentru aprobarea proiectului dacă nu se întruneşte votul a minim două treimi, în absenţa celor 6 consilieri ai PNL, doar recăpătarea dreptului de vot de către Florea Voicilă, prin renunţarea nurorii (nu a lui, cum s-a exprimat) la locul eligibil de pe lista priorităţilor. Totuşi, consilierii PNL mai pot lipsi doar la următoarea şedinţă, după care, de voie, de nevoie, vor trebui să vină, altfel, neprezentarea la trei şedinţe consecutive, poate atrage după sine excluderea lor din consiliul local la cererea prefectului judeţului.

One Comment

  1. CE PROSTI SUNTETI!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.