Eveniment

“Alexandria peste 50 de ani – viziunea mea” provoacă profesionişti şi amatori la o luptă a creativităţii pentru premii consistente – Municipalitatea aşteaptă noi înscrieri până pe data de 1 mai

Carmen Dumitrescu

Aşa cum s-a anunţat cu mai mult timp în urmă, municipalitatea alexăndreană intenţiona să îi includă pe alexăndreni în procesul de elaborare a strategiei de dezvoltare a oraşului, prin intermediul unui concurs de creativitate, cu premii consistente. Sub titulatura “Alexandria peste 50 de ani – viziunea mea”, municipalitatea provoacă la un concurs de imaginaţie şi creaţie atât pe profesionişti din domeniul arhitecturii, cât şi pe amatori, având ca temă generarea unei imagini a Alexandriei viitorului. Concursul de idei va fi premiat consistent, în funcţie de secţiunea la care se vor înscrie participanţii. Astfel, va exista “secţiunea profesionişti” care se adresează profesioniştilor şi studenţilor din domeniul urbanismului, arhitecturii, construcţiilor, persoanelor fizice sau juridice, ONG-uri, indiferent de domiciliu sau sediu şi “secţiunea public” care se adresează tuturor persoanelor fizice, indiferent de sex, etnie, apartenenţă politică sau orientare religioasă, precum şi persoanelor juridice sau ONG-urilor.

Înscrierile se vor face separat pe fiecare secţiune iar premiile vor fi diferite, secţiunea profesionişti fiind premiată cu 3.000 de euro iar secţiunea public fiind premiată cu 1000 de lei. Participanţii se vor putea înscrie cu documentaţii grafice analogice, documentaţii grafice electronice, machete, eseuri sau orice altă formă de prezentare semnificativă pentru temă iar materialele vor fi depuse la secretariatul concursului, camera 17, însoţite în mod obligatoriu de documentaţia scrisă în plic sigilat. Juriul va fi, potrivit primarului Victor Drăguşin, profesionist şi specializat în domeniu iar cele mai bune idei vor fi premiate, dar vor fi şi incluse în strategia de dezvoltare a municipiului, elaborată de municipalitate. Premierea câştigătorilor va fi realizată de municipalitate într-un cadru festiv pe data de 15 mai 2014, orele 11.00 şi vor exista şi premii speciale ale juriului.

Pentru “secţiunea profesionişti”, premiul special al juriului va fi de 1000 de euro iar premiul special al publicului votant – proiectele vor fi publicate şi alexăndrenii le vor putea vota – va fi de 500 de euro. Pentru “secţiunea public”, premiul special al juriului va avea valoarea de 300 de lei, valoare egală cu aceea a premiului special al publicului votant. Organizatorii nu îşi asumă, prin regulamentul concursului, responsabilitatea pentru originalitatea lucrărilor, dar va lua măsurile necesare în caz de fraudă şi tentativă de fraudă a concursului. În caz de balotaj, câştigă lucrarea care are cele mai multe note de 10 iar dacă egalitatea notelor se va menţine, organizatorii vor decide, prin tragere la sorţi, lucrările premiate.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, înscrierile continuă până pe data de 1 mai, după care va începe jurizarea lucrărilor, în vederea premierii celor mai inspiraţi dintre alexăndreni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.