Economie

Alexandria – Creanțele fiscale mai mici de 40 lei vor fi anulate / Proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării Consiliului local săptămâna viitoare

Consilierii locali ai municipiului Alexandria vor dezbate în ședința ce va avea loc săptămâna viitoare un proiect de hotătâre prin care se propune apobarea anulării creanțelor fiscale mai mici de 40 de lei aflate în sold la data de 31 decembrie 2021. Conform raportului de specialitate întocmit de compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Alexandria, stabilirea acestui plafon, sub care sumele aflate în sold să fie anulate, se impune în vederea eficientizării activității de colectare. Mai exact, la sume mici, cheltuielile efectuate cu urmărirea și executarea silită depășesc creanțele de recuperat, ajungându-se la deficit, în loc de plus valoare.

“În situaţiile în care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin poştă, sunt mai mari decât creanţele fiscale supuse executării silite, conducătorul organului de executare silită poate aproba anularea debitelor respective. Creanţele fiscale restante administrate de organul fiscal , aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 40 lei, se anulează. Plafonul se aplică totalului creanțelor fiscale datorate şi neachitate de debitori. În cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal local, suma prevăzută la alin. (5) reprezintă limita maximă până la care, prin hotărâre, autorităţile deliberative pot stabili plafonul creanţelor fiscale care pot fi anulate”, sunt prevederile legale în baza cărora a fost inițiat proiectul de hotărâre.

De asemenea, reprezentanții municipalității apreciază că “scăderea creanțelor fiscale mai mici de 40 de lei nu produce un impact negativ asupra bugetului local al municipiului Alexandria”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.