Social

Alexandria – Cele 30 de apartamente din Blocul Modern vor fi repartizate în curând

Monica DUMITRESCU

După mai bine de 10 ani în care a făcut obiectul unor litigii, Blocul Modern din municipiul Alexandria este aproape finalizat şi va fi dat în folosinţă la sfârşitul acestei veri.

Beneficiari ai celor 30 de garsoniere şi apartamente cu două camere vor fi cadrele medicale, care îşi desfăşoară activitatea în municipiul reşedinţă de judeţ şi au nevoie de o locuinţă.

Potrivit primarului municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, locuinţele vor fi repartizate medicilor care îşi desfăşoară activitatea în unităţile spitaliceşti din oraş şi care şi-au depus deja dosarul ce cuprinde şi solicitarea unei locuinţe de serviciu. Edilul consideră că aceasta este una din formele administrative ce oferă stabilitate cadrelor medicale.

“Suntem în faza finală de terminare a locuinţelor pentru medici, asta înseamnă luna august, sper să nu depăşim acest termen, deşi experienţa ne arată că, până acum cel puţin, nu au fost respectate termenele. Urmează să se facă repartizarea către cadrele medicale care sunt îndreptăţite să primească locuinţe. Sunt 30 de locuinţe pentru medici, asta înseamnă garsoniere şi apartamente cu două camere. Vorbim despre 12 garsoniere şi 18 apartamente cu două camere”, a explicat primarul Drăguşin.

Istoria acestei clădiri situată în centrul municipiului este complicată. Transferată de la Ministerul Afacerilor Interne la primărie, clădirea a fost vândută în 2008 către o societate privată. După mai multe procese, vânzarea a fost anulată şi clădirea a intrat din nou, în 2013, patrimoniul primăriei, care a decis transformarea ei în locuinţe de serviciu pentru medici.

“Noi suntem administratorii clădirii. Blocul a fost preluat în anul 2006 de la Ministerul Afacerilor Interne, el a fost început de primărie, a fost solicitat de MAI, a fost transferat de la UAT Alexandria la MAI, au mai făcut investiţii, nu au mai avut fonduri, a fost predat primăriei şi a fost vândut. Eu, ca primar, în 2008 am refuzat să semnez contractul pentru că din punctul meu de vedere nu era în regulă, vreo trei ani de procese, am câştigat, am preluat definitiv şi irevocabil acest edificiu şi l-am predat la ANL pentru construcţie de locuinţe”, a explicat edilul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.