Social

Alexăndrenii vor avea un cinematograf 3D în cadrul Centrului Artelor

cinemaCarmen Dumitrescu

Una dintre cele mai vechi frustrări ale alexăndrenilor se referă la închiderea fostului cinematograf al oraşului şi la incapacitatea de a se pune la punct un astfel de proiect, care ar reuşi, cu certitudine, să atragă tinerii din municipiu, oferindu-le o alternativă la ieşitul în baruri sau în cluburi. Încă din timpul verii trecute, când avea loc campania electorală pentru alegerile locale, primarul Victor Drăguşin promitea construirea unui Centru al Artelor în spaţiul oferit de Casa de Cultură a Sindicatelor. Şi se pare că încă se lucrează la acest proiect, pentru că se fac eforturi pentru a discuta cu sindicatele şi pentru a le convinge să părăsească spaţiul respectiv, astfel încât să poată începe demersurile de construire a unei săli de cinematograf, a unei săli de teatru, a unei săli de dansuri şi a unei galerii de artă. În contextul în care despre cultură se discută tot mai puţin în Alexandria, chiar dacă există suficient talent în zonă pentru a susţine mândria unei colectivităţi întregi, inuagurarea acestui “Centrul al Artelor” nu poate reprezenta decât un semnificativ pas înainte pentru toţi alexăndrenii care îşi doresc să se declare parte a unui sistem valoric. Este vorba despre un proiect comun al Consiliului Judeţean Teleorman şi al Consiliului local Alexandria şi va putea fi realizat în momentul în care Casa de Cultură a Sindicatelor din Alexandria va fi preluată printr-o procedură legală de Consiliul local. Astfel, spaţiul din cadrul incintei va fi amenajat pentru înfiinţarea unui cinematograf 3D, a unei săli de dans, a unei săli de spectacole şi a unei galerii de expunere. Proiectul va avea o sursă de finanţare mixtă, împărţită între consiliul local şi consiliul judeţean.

Despre acest proiect al său, Victor Drăguşin spune că este unul dintre cele mai necesare tinerilor din muncipiu care “trebuie scoşi din cluburi şi baruri şi, mai mult decât orice trebuie să li se ofere alternativa firească de petrecere a timpului liber – cinematograf, expoziţii de artă, spectacole de teatru, concerte muzicale, etc”.

Iar prima investiţie care va fi făcută, în momentul în care Casa de Cultură va fi fost preluată de Consiliul local Alexandria va fi, potrivit primarului Victor Drăguşin, construirea unui cinematograf 3 D, ale cărui costuri s-ar ridica, potrivit lui, la aproximativ 5 miliarde de lei. Primarul a mai spus că prioritatea sa este Centrul Artelor în mandatul curent şi că, în clipa în care se va realiza trecerea spaţiului la Consiliul local Alexandria, se va renunţa la orice altă investiţie şi va începe demersurile pentru ca tinerii municipiului să se poată bucura de actul de cultură într-un spaţiu destinat special acestui scop. De asemenea, primarul a mai precizat că galeria de artă existentă deja în incinta Casei de Cultură îşi va păstra rolul şi se doreşte continuarea colaborării cu toţi oamenii de cultură care doresc să se implice în realizarea unui astfel de proiect extrem de important pentru comunitate.

One Comment

  1. Peste 10000 de ani poate

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.