Social

Alexăndrenii trec în noul an fără petreceri/ Ce alte măsuri pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 au fost luate de autorități

Întrunit în ședință extraordinară luni, 28 decembrie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Alexandria a aprobat o serie de măsuri suplimentare pentru gestionărea situației generate de infecția cu COVID-19 pe raza municipiului reședință de județ, între acestea și interzicerea, pentru o perioadă de 14 zile, începând de marți, 29 decembrie, organizării oricărui tip de eveniment/ petrecere (nunți, botezuri, mese festive, aniversări și alte asemenea), în spații închise și spații deschise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/ corturi de evenimente etc.).

De asemenea, în documentul adoptat, luni, de membrii CLSU Alexandria, se mai arată că începând cu data de 29 decembrie, pentru o perioadă de 14 zile, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Totodată, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise.

În același timp, tot începând cu data de 29 decembrie, pe raza municipiului Alexandria se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/ sau concerte.

În ceea ce privește căsătoriile, acestea se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, numai la sediul primăriei, cu participarea a cel mult 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială, începând cu data de 29 decembrie, măsura fiind valabilă pentru o perioadă de 14 zile, în timp ce, în aceeași perioadă, cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Pe de altă parte, în perioada menționată, înmormântările se vor organiza în spații închise cu participarea a cel mult 10 persoane și în spații deschise cu participarea a cel mult 20 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

De asemenea, începând cu data de 29 decembrie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor,cafenelelor, barurilor, cluburilor, discotecilor, în interiorul clădirilor; activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor/fast-food, cafenelelor și asimilate acestora, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective; activitatea operatorilor în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri.

Pe raza municipiului Alexandria se aprobă funcționarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri să fie permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitare.

Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/ telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru, iar instituțiile publice, operatorii economici și populația de pe raza municipiului Alexandria au obligația de a urmări punerea în aplicare/respectarea măsurilor stabilite de Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Conținutul integral al Hotărârii C.L.S.U. nr. 55/ 28.12.2020 este disponibil pe pagina de internet a Primăriei Alexandria, https://www.alexandria.ro/actiuni-locale/.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.