Social

Alexăndrenii se pot debarasa, gratuit, de deșeurile electrice și electrocasnice

O nouă campanie de reciclare a deșeurilor electrice și electronice se va desfășura în Alexandria în perioada 24.05.2021 – 04.06.2021, organizatori fiind Primăria Alexandria și Asociația Română pentru Reciclare RoRec.

Pe toată durata derulării campaniei, echipa RoRec se va deplasa împreună cu reprezentantul Primăriei Alexandria la domiciliul solicitanților pentru preluarea electrocasnicelor vechi, grele sau voluminoase, în urma apelului la numărul de telefon 0800.444.800 tarif gratuit, sau cu tarif normal la numărul de telefon 0752.568.092, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00.

Serviciul pentru preluarea deșeurilor mai sus-menționate de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție este gratuit. De asemenea, se poate depune comandă online de preluare a D.E.E.E., prin completarea formularului disponibil pe https://www.colecteaza.ro/actiuni-de-colectare/alexandria-sarbatoreste-ziua-mondiala-a-mediului/. Alte numere de telefon la care cetățenii din Alexandria pot apela, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 14:00, sunt următoarele: 0761.834.800 – reprezentant local RoRec sau 0247/317.732 – reprezentant Primăria Municipiului Alexandria.

Vechiturile electrice, de mici sau mari dimensiuni, pot fi duse la unul din următoarele puncte de colectare provizorii deschise în zona Piața Peco și zona Piața Centrală, după cum următorul program: joi, 03 iunie, între orele 09:00 – 16:00; vineri, 04 iunie, între orele 09:00 – 12:00.

Va putea fi colectat orice aparat electric, electronic sau electrocasnic care se bagă în priză sau funcționează pe baterii, a căror calitate este deteriorată.

Persoanele participante în cadrul campaniei, care se desfășoară sub genericul “Alexandria sărbătorește Ziua Mondială a Mediului”, vor primi tichet de participare la tombolă,  iar extragerile vor avea loc în data de 04.06.2021, ora 14:00, la sediul Primăriei Alexandria, str. Dunării, nr. 139.

Premiile acordate în cadrul tombolei constau în diplome și trofee, dar și produse electrocasnice oferite de către Asociația Română pentru Reciclare RoRec, după cum urmează: 2 x aspirator de mână; 2 x mașină de călcat; 1 x polizor unghiular; 2 x trimmer; 2 x mașină de găurit și înșurubat.

Participanții vor putea fi prezenți la extragerea premiilor, cu condiția respectării distanței minime impuse de reglementările legislative în vigoare, iar purtarea măștii va fi obligatorie pe toată perioada extragerii. Membrii comisiei de validare a extragerii premiilor vor purta măști de protecție și mănuși și vor păstra distanța minimă obligatorie atât între ei, cât și față de participanți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.