Social

Alexăndrenii nu sunt interesaţi de casele construite de ANL prin programul “Locuinţe prin credit ipotecar”

anl3Monica DUMITRESCU

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a demarat la începutul anului trecut procedura de contractare a 16 case ce urmează a fi construite prin programul “Locuinţe prin credit ipotecar” în municipiul Alexandria, strada Turnu Măgurele nr. 4 (pe terenul fostei Unităţi Militare).

Cele 16 case, cuplate două câte două, se vor construi pe parcele individuale cu suprafeţe cuprinse între 291,00 mp şi 317,00 mp. Fiecare locuinţă va avea o suprafaţă construită de 64,70 mp, o suprafaţă desfăşurată de 129,40 mp, o suprafaţă utilă de 100,57 mp, regim de înălţime parter+mansardă. Proiectul cuprinde locuinţe cu 3 camere (o cameră de zi şi două dormitoare), dependinţe (bucătărie, grup sanitar, baie, terasă exterioară), curte deschisă cu loc de parcare şi alee pietonală de acces în faţă, curte împrejmuită în spate, branşamente cu contorizări individuale la utilităţi.

Potrivit primarului municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, doar patru familii s-au arătat interesate de proiectul derulat de Primăria municipiului Alexandria şi ANL.

“Deşi municipalitatea are în derulare un proiect prin care alexăndrenii pot achiziţiona o locuinţă prin punerea la dispoziţie a terenului de către primărie, numărul celor interesaţi este foarte mic.

Valoarea licitată de ANL, asta înseamnă o casă P+1, este de 54.000 de euro cu TVA, casă predată la cheie, fără mobilă. Din păcate, avem doar patru asemenea solicitări din cele 16. Înseamnă aproximativ 200 de euro pe lună, rată pe care trebuie să o achite în contextul unui avans de 15%”, a declarat Victor Drăguşin.

Celor care doresc să cumpere o casă construită de ANL nu li se impun condiţii restrictive. Viitorii proprietari ai unei locuinţe tip duplex trebuie să obţină un credit de la una din băncile agreate de ANL, astfel încât să se plătească lucrarea, cei 54.000 de euro, garanţia creditului fiind chiar casa.

Viabilizarea terenului pe care se vor construi locuinţele (reţelele de utilităţi, drumul de acces, spaţiile verzi şi iluminatul public) va fi asigurată de Primăria Municipiului Alexandria, din fonduri proprii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.