Social

Alexăndrenii nu se înghesuie să cumpere brazi naturali pentru a-i împodobi de Crăciun

Monica DUMITRESCU

Deşi au apărut de săptămâna trecută în piaţa din municipiul Alexandria, comercianţii de brazi aşteaptă clienţii, care nu se grăbesc să cumpere. Unii alexăndreni preferă brazii artificiali, pe care i-au şi împodobit la începutul lunii decembrie şi chiar mai devreme, unii nu-şi permit un brad natural, iar alţii speră ca pe măsură ce se apropie Crăciunul, comercianţii să mai lase la preţ.

Preţul unui brad natural în piaţa din Alexandria variază între 800 şi 250 lei, în funcţie de dimensiune şi aspect. Pentru că vânzările nu merg prea bine, vânzătorii mai lasă la preţ, însă nu prea mult, cel puţin deocamdată.

“Sunt scumpi, dar sunt foarte frumoşi. O dată pe an sunt sărbătorile astea şi trebuie să le respectăm şi noi”, a declarat o alexăndreancă venită să ia pulsul pieţei.

Un alt alexăndrean care a tocmai plătise 130 lei pentru un brad, mândru de achiziţia făcută, a declarat: “Depinde de buzunarul fiecăruia, nu este scump, mi se pare în regulă”.

Comercianţii de brazi din piaţa Alexandria speră că la sfârşitul acestei săptămâni vânzările vor creşte.

Indiferent de vârstă, unii oameni nu concep să petreacă sărbătoarea Crăciunului fără să aibă un brad împodobit în casă, motiv pentru care sunt dispuşi să facă sacrificii pentru a păstra tradiţia.

Cei care nu îşi permit un brad natural, dar vor să simtă mirosul arborelui Crăciunului în casă, pot alege să cumpere doar crenguţe, al căror preţ porneşte de la 3 lei.

One Comment

  1. de ce as da o gramada de bani pe un brad care doar arata ca un brad? miroase la fel ca unul ..artificial… ! adica nu , ca ala macar miroase a …plastic ! dar daca e sa fiu ..cumva, atunci lasa sa taie ei brazii lor, noi ii ”protejam” pe ai nostri …:P

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.