Social

Alexăndrenii cu venituri reduse pot solicita ajutoare pentru încălzire

caloriferMonica DUMITRESCU

Familiile sau persoanele singure cu venituri mici care locuiesc în municipiul Alexandria vor primi şi în această iarnă ajutoare pentru căldură, fie că folosesc în acest scop energie electrică, energie termică, gaze naturale, combustibili petrolieri sau lemne şi cărbuni. Cererile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire se depun până la începutul lunii noimbrie la Serviciul Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alexandria. Solicitanţii care îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale şi energie electrică vor prezenta anexat cererii şi documentele justificative din care să reiasă codul de client (factura).

Pot solicita ajutorul pentru încălzire alexandrenii care utilizează în acest scop lemne, cărbuni, combustibili petrolieri şi gaze naturale, ale căror venituri din luna anterioară depunerii cererii au fost sub 615 lei pe membru de familie. Pentru cei care primesc căldura în sistem centralizat venitul net mediu lunar pe membru de familie trebuie să fie cuprins între 0 – 786 lei în cazul familiilor şi până la maxim 1082 lei, în cazul persoanelor singure. Ajutorul pentru energie electrică se acordă şi consumatorilor vulnerabili care deţin alta formă de încălzire, precum şi consumatorilor vulnerabili care din motive tehnologice sau economice au fost debranşaţi de la furnizarea energiei termice sau a gazelor naturale şi care au contracte valabile de furnizare a energiei electrice, iar consumul este realizat respectând condiţiile contractului.

Primăria va efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile pe propria răspundere referitoare la componenţa familiei şi a veniturilor acesteia.

.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.