Social

Alexăndrenii au ignorat apelul municipalităţii privind participarea la curăţenia de toamnă în cimitire

IMG_4178Monica DUMITRESCU

Primăria Alexandria a demarat ieri, 22 octombrie, o amplă acţiune de curăţenie în cele trei cimitire din municipiu, la care, pe lângă salariaţii serviciilor publice ale primăriei, au fost invitaţi să participe ca voluntari cât mai mulţi cetăţeni. Din păcate, nu au răspuns apelului municipalităţii decât un grup de tineri inimoşi, care alături de salariaţii primăriei şi ai societăţilor din cadrul acesteia, au reuşit în numai câteva ore să cureţe de bălării şi gunoaie o bună parte din Cimitirul “Sfântul Alexandru”. Potrivit reprezentanţilor primăriei, acţiunea de curăţenie s-a derulat ieri şi în cimitirul “Sfânta Vineri” din zona Peco, urmând ca zilele acestea, dacă vremea va permite să înceapă curăţenia şi în cimitirul “Sfânta Adormire”. Acţiunea va continua până când toate cele trei cimitire din municipiul reşedinţă de judeţ vor fi curăţate.

“Astfel de acţiuni ar trebui să se desfăşoare nu numai toamna, ci în toate anotimpurile. Mulţumesc celor care au venit să dea o mână de ajutor. Mă aşteptam însă să vină mai mulţi cetăţeni. După cum aţi constatat sunt multe familii care nu îşi îngrijesc locurile de veci ale strămoşilor şi este un lucru foarte rău. Încercăm acum să începem un astfel de gen de acţiuni de salubrizare a cimitirelor. De altfel, în anul 2015 va reprezenta o prioritate pentru mine reamenajarea celor trei cimitire existentente, precum şi înfiinţarea unui nou cimitir”, a declarat primarul municipiului Victor Drăguşin.

Acesta a mai spus că se bazează mult pe sprijinul voluntarilor pentru astfel de acţiuni, mărirea taxelor aplicate în cimitire pentru acţiuni de salubrizare, nefiind o soluţie pe care o agreează.

“Cimitirul Sfântul Alexandru se întinde pe o suprafaţă de 7 hectare, sunt aproximativ 5000 de locuri de veci. Sumele care se strâng din taxe nu ajung şi avem nevoie de sprijinul cetăţenilor. În alte municipii şi oraşe din ţară taxele pentru locurile de veci din cimitire sunt de două, trei, până la zece ori mai mari. Scopul meu nu este să luăm bani de la oameni, ci să ne obişnuim să venim şi să întreţinem locurile de veci”, a mai spus Drăguşin.

De remarcat, că la această acţiune, pensionarii alexăndreni, nelipsiţi de la alte manifestări organizate special pentru această categorie de municipalitate, de data aceasta nu au binevoit să participe.

IMG_4179IMG_4181

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.