Eveniment

Alexăndrenii au celebrat Drapelul Naţional şi au comemorat victimele accidentului din Muntenegru în doar 20 de minute

DSCF1077Carmen Dumitrescu

Ziua Drapelului Naţional a constituit un moment important pentru un număr destul de mare de alexăndreni. Şi atitudinea este explicabilă şi prin aceea că anul acesta s-au spart puţin tiparele celebrării şi s-a mers pe ideea realizării succesive a unui moment sărbătoresc cu unul comemorativ. După cum ştim, Guvernul României a dispus ca în aceeaşi zi în care se celebrează Drapelul Naţional să se comemoreze şi victimele accidentului din Muntenegru, aşa că toată lumea a fost curioasă să vadă cum va avea loc ceremonia.

Ca atare, la manifestare au fost prezenţi mai mulţi alexăndreni fără calităţi oficiale decât se întâmplă de regulă cu astfel de prilejuri, dar s-a putut constata şi prezenţa majorităţii oficialilor locali şi judeţeni. Din păcate, parlamentarii teleormăneni au dat dovadă de indiferenţă în faţa evenimentului, niciunul dintre ei nefiind prezent pentru a fi alături de cei pe care îi reprezintă în Parlament, cu o ocazie atât de specială.

Ceremonia a fost una extrem de scurtă, de maximum 25 de minute, însă a fost destul de emoţionantă, oficialii prezenţi ascultând cu solemnitate imnul naţional şi urmărind drapelul naţional cum este arborat şi ulterior coborât în bernă.

Singurul care a luat cuvântul a fost prefectul Liviu Dumitraşcu, care a dat citire setului de reguli care trebuie urmate într-o astfel de ocazie şi a explicat motivele celebrării şi comemorării succesive, în cadrul aceluiaşi eveniment. La ceremonie au fost prezenţi majoritatea consilierilor locali, o parte a consilierilor judeţeni, majoritatea şefilor de deconcentrate, cei doi viceprimari ai Alexandriei, Dan Popescu şi Eduard Oprea, şeful Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, şi prefectul judeţului Liviu Dumitraşcu.

Un element cu totul şi cu totul interesant a fost acela că la manifestare au fost prezenţi mai mulţi copii ca de obicei, fiind un lucru cât se poate de lăudabil acela că părinţii şi cadrele didactice au încercat să folosească prilejul Zilei Drapelului Naţional pentru a le aminti celor mici de valorile naţionale şi de importanţa lor în construirea unui caracter frumos.

One Comment

  1. Dumitrascu este un prefect care merita tot respectul.
    Cinstit,onest,intelegator.
    Sa va tina Dumnezeu cel putin 4 ani prefect!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.