Eveniment

Alexăndrenii au aprins lumânări în memoria victimelor din Club Colectiv

DSC_2006DSC_2005DSC_2011DSC_2108Zeci de persoane au aprins lumânări şi au depus flori, sâmbătă seara, în faţa Casei de Cultură Alexandria, în memoria victimelor incendiului din Clubul Colectiv, din Capitală, soldat cu 27 de morţi, eveniment public organizat de CLTA.

În incendiul de vineri seară, din Club Colectiv, au murit 27 de persoane, între care şi o tânără din Teleorman, comuna Dobroteşti, Nicoleta Baldovin, iar aproximativ 200 au fost rănite, din care 146 se afă internate în spitalele din Capitală. Şi la Turnu Măgurele, sâmbătă seara s-au adunat câteva zeci de oameni în Parcul Municipal, pe platoul Monumentului Independenței, pentru a aprinde lumânări în memoria tinerilor care au murit arşi de vii în incendiul de vineri din Capitală.

De asemenea, teleormănenii care vor să donaze sânge, sunt aşteptaţi începând de luni, 2 noimebrie, începând cu ora 08.00, la Centrul de Transfuzii din Alexandria, întrucât este nevoie de sânge pentru cei care se luptă pentru viaţă. Condiţiile pentru donatori: vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani, greutate peste 50 kg, puls regulat de 60 -100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale, femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală. De altfel, donatorul nu trebuie să fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fie sub tratament pentru diferite afecţiuni, respectiv  hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.