Politic

Aleşi locali incompatibili

alegeriIoan DUMITRESCU

Activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate este tot mai prodigioasă, tot mai mulţi aleşi locali fiind acuzaţi de ANI că s-au aflat într-o anume perioadă, sau se află în continuare, în stare de incompatibilitate sau de conflict de interese. Doar în două zile, 26 şi 27 noiembrie 2014, ANI acuză şase aleşi locali teleormăneni de încălcarea legii.

Stoian Ion, consilier local în Consiliul local al comunei Plosca, susţine ANI, în perioada 01 octombrie 2012- 30 iulie 2014 a îndeplinit simultan şi funcţia de funcţionar public în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice municipiul Roşiorii de Vede – Direcţia Finanţelor Publice Teleorman, şi funcţia de consilier local. Lică Iulian, primarul comunei Crângeni, în perioada iunie 2012-septembrie 2013 a fost şi primar şi negustor la societatea comercială Lică Iulian Persoană Fizică Autorizată. Ghebaur Dumitru Daniel, viceprimar al comunei Lisa se află în incompatibilitate din 9 februarie până acum, fiind şi viceprimar şi persoană fizică autorizată. Calotă Nicu, viceprimarul comunei Lunca a fost în postura de incompatibilitate în perioada 22 mai 2009-12 ianuarie 2013, când a fost şi viceprimar şi administrator la o societate Persoană Fizică Autorizată. Stanciu Marian Cristian, viceprimarul comunei Salcia, se află în incompatibilitate din 20 iunie 2012 până astăzi, fiind simultan şi viceprimar şi administratorul unei societăţi comerciale. Pandele Luţă, viceprimarul comunei Plopii Slăviteşti, este incompatibil din data de 22 iunie 2012, fiind în acelaşi timp şi viceprimar şi administratorul unei societăţi comerciale.

Toţi cei acuzaţi de Agenţia Naţională de Integritate de incompatibilitate au însă posibilitatea să conteste în instanţă deciziile ANI.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.