Politic

Alegerile locale în cifre – Raportul de forţe dintre PSD şi PNL rămâne neschimbat, partidele mici n-au reuşit să furnizeze surprize mari

În judeţul Teleorman, duminică, 5 iunie, cele 334 de secţii de voatre s-au deschis la ora 07.00, iar până la ora 10.00 votaseră deja 30% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale. La ora 21.00, la închiderea secţiilor de votare, 198.357 de teleormăneni (60,74%) din cei 326.557 de teleormăneni cu drept de vot înscrişi pe listele electorale trecuseră pe la urne pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi consilierii judeţeni.
În ceea ce priveşte municipiul Alexandria, pentru cele 34 de secţii de votare deschise, prezenţa la urne a fost 44,46%, astfel că au votat 19.499 de alegători din cele 43.853 înscrise pe listele electorale.
Candidatul PSD, Victor Drăguşin, a câştigat cel de-a treilea mandat în fruntea administraţiei locale cu 61,64% , (11.533 de voturi) în timp ce, principalul contracandidat, Florin Titirişcă a obţinut 26,29% (4.917) din voturile valabil exprimate.
La Roşiorii de Vede, la cele 21 de secţii de votare s-au prezentat la urne 11.422 de alegători din totalul de 26.698, prezenţa fiind în acest caz de 42,7822%. Candidatul PSD, Cârciumaru Valerică, şi-a adjudecat Primăria cu 55% din voturi.
La Videle, la cele 8 secţii de voatre, s-au prezentat 6.284 de alegători din totalul de 9.173 înscrişi pe listee electorale, respectiv 68,50%. Nicolae Bădănoiu, candidatul PSD şi primarul în funcţie al oraşului, şi-a adjudecat scrutinul cu 55% din voturile valabil exprimate.
La Zimnicea, la cele 9 secţii de votare organizate s-au prezentat 6.135 din totalul de 13.005 de alegători înscrişi pe listele electorale, respectiv 47,17%. Rezultatul n-a fost unul de natură să surprindă pe nimeni, în condiţiile în care candidatul PSD şi primarul în funcţie, Petre Pârvu, a intrat în cursa electorală fără prea mari emoţii, dată fiind lispa unui adversar politic care să-i pună în vreun fel piedici. Social-democratul a câştigat încă un mandat la cârma oraşului Zimnicea cu 75% din voturile valabil exprimate.
În ceea ce priveşte Turnu Măgurele, la cele 18 secţii de votare organizate s-au prezentat 11.183 de alegători din totalul de 25.139 înscrişi pe listele electorale, respectiv 44,48%. Scrutinul a fost adjudecat de Dănuţ Cuclea, candidatul PSD şi primarul în funcţie, cu 45% din voturile valabil exprimate.
Deşi au susţinut că şi-au stabilit drept obiectiv pentru alegerile locale obţinerea a 55 de primării, în urma scrutinului de duminică, 5 iunie, liberalii teleormăneni şi-au adjudecat 28 de primării, printre surprizele furnizate de PNL fiind Poieni, Siliştea Gumeşti, Drăgăneşti Vlaşca, Furculeşti, Răsmireşti, Dracea şi Bragadiru, conduse de primari PSD până acum.
Social-democraţii, în schimb, au evitat să lanseze pronosticuri înainte de locale şi s-au limitat la a spune că vor să păstreze cele 68 de primării deţinute. În urma scrutinului de pe 5 iunie, PSD Teleorman a pierdut 7 primării, luate de PNL, dar a câştigat alte 5 primării, respectiv Săceni, Fântânele, Plopii Slăviteşti şi Smârdioasa.
ALDE Teleorman şi-a adjudecat, în urma alegerilor locale, trei primării, respectiv Frăsinet, Sârbeni şi Necşeşti, precum şi două mandate de consilieri judeţeni.
Şi organizaţia judeţeană a PMP s-a ales cu o primărie în urma scrutinului de duminică, respectiv cu cea de la Mavrodin. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Aoleu, ce de erori! Informati-va mai bine cand dati stiri! La Bragadiru a fost primar PNL si pana acum, nicidecum de la PSD, iar Fantanele a avut tot primar PSD…ca or fi si alte neconcordante, cine stie!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.