Politic

Alegeri în PNL Alexandria, cu pază la usă. Mihai Murar este noul președinte al organizației

Liberalii alexăndreni s-au adunat joi, 30 martie, pentru a-și alege președintele. În cursa internă pentru şefia PNL Alexandria s-au înscris, oficial, Florin Titirişcă, fostul preşedinte al organizaţiei, Mihai Murar, candidatul partidului pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare, Nicolae Tănase, dar şi Cătălin Dumitraşcu, consilier local în Consiliul Local Alexandria.

La finalul procesului electoral, când s-a tras linie și s-au numărat voturile, s-a constatat că Mihai Murar este noul președinte al organizației PNL Alexandria, acesta primind 92 de voturi. Florin Titirișcă a obținut 80 de voturi și pierdut astfel organizația pe care a condus-o în ultimii cinci ani.

Însă, până ca întâlnirea se ajungă la final, iar membrii PNL prezenți în sală să poată vota, ceea ce s-a vrut a fi o ședință de partid în urma căreia să fie aleasă o nouă conducere pentru cea mai mare organizație locală a liberalilor teleormăneni a degenerat într-un scandal în toată regula, în care taberele și-au aruncat acuzații și reproșuri.

Pentru început, organizatorii au considerat de cuviință că este nevoie de o firmă de pază care să permită sau nu accesul membrilor de partid în sală, lucru nemaintâlnit în PNL Teleorman, susțin surse din partid. Așa cum era de așteptat, de la starea de revoltă până la un scandal în toată regula nu a mai fost decât un pas.

Gigi Nădrag, președintele interimar al PNL Alexandria și, totodată, maestru de ceremonii, a părut mai degrabă familiarizat cu opera lui Caragiale și decât cu desfășurătorul evenimentului pe care l-a prezentat și, mai ales, organizat.

La ora 17.00, cand a fost convocată ședința, 146 de membri PNL Alexandria au fost prezenți în sală, dintr-un total de 537 de membri și din 229 care și-au plătit cotizația, condiție obligatorie, de altfel, pentru ca aceștia să poată lua parte la procesul electoral și pentru a-l alege pe noul președinte al organizației. În contextul în care s-a constatat faptul că nu a existat cvorum pentru prima convocare, alegerile în organizația PNL Alexandria au fost amânate, potrivit statutului, cu o ora, când cvorumul nu a mai fost necesar.

După ce au fost îndeplinite, cu greu, condițiile necesare pentru ca procesul electoral să poată avea loc în organizația PNL Alexandria, fiecare dintre cei patru candidați a ținut câte un discurs, de doar cinci minute, în care să-și convingă colegii că este varianta potrivită pentru a prelua conducerea organizației. Cel mai inspirat și, totodată, cel mai convingător a fost, se pare, Mihai Murar. (Violeta Mocanu)

2 Comments

 1. Ce partid de mojici cu clase putine. Uitati-va in poze si admirati-i pe ‘tinerii din PNL’. Ta apuca plansul! Cum sa mai votezi asa ceva?!

 2. Am trait sa vad si aceasta anomalie statutara cand est
  impiedicat sa iți exerciți votul tau ,,,,am fos impiedicat
  din nu stiu ce idei liberale si ale cui sa pot vota,pentru mine
  este mai curios fiind membru fondator,cu cotizația la zi de 28
  de ani ,,,,,motivul fiind plata cotizației lunare ca membru pnl,
  Desi m-am adresat filialei Alexandria umde am depus adeziunea
  pentru nou pnl sa o platesc,cred de fiecare data cand treceam lunar
  Pe acolo si radpunsul era ca nu s-a stabilit eu fiind si pensionar.
  Deci cu 48 de ore onainte de alegeri s-a stabilit ca cine nu a platit
  cotizația,,,,,nu voteaza !,,,,,,te apuc rasu-plansu la asa masura
  adhoc scoada din giobenul manipularii votuțui,in sala fiind foarte
  mulți in aceasta situație ,,,,,,vreau sa intreb centru si pe Ludovic
  Orban,,,,,,ce se intampla ?,, ,,,dar eu cum votez ?,,,,,, am fost oprit
  NESTATUTAR sa VOTEZ,,,,,,,ca la comunisti pe vremuri,,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.