Eveniment

Alegeri pentru Consiliul Local al Tinerilor din Alexandria

Elevii din liceele alexăndrene își vor desemna, mâine, reprezentanții în Consiliul Local al Tinerilor din Alexandria (CLTA). S-au înscris în cursă 75 de elevi ce frecventează cursurile a cinci licee din municipiul reședință de județ, respectiv 5 candidați din partea Colegiului Național Pedagogic „M. Scarlat”, 19 candidați din partea Colegiului Național „Al. I. Cuza”, 8 candidați din partea Liceului Teoretic „C. Noica”, 12 candidați din partea Liceului Tehnologic „N. Bălcescu” și 31 de candidați din partea Liceului Tehnologic Nr. 1.

Consiliul Local al Tinerilor din Alexandria are în componență 21 de elevi din liceele din Alexandria, alesi pe baza voturilor primite de la colegii lor, mandatele acestora fiind de doi ani.

Consiliul Local al Tinerilor din Alexandria este organizat şi funcţionează, independent, în cadrul Primăriei Municipiului Alexandria, este apolitic şi are rol consultativ.

Misiunea forului este de a promova democrația printr-o mai mare implicare a tinerilor în viața comunității, printre obiectivele CLTA numărându-se: implicarea elevilor în rezolvarea problemelor tinerilor din comunitate; formarea unui cadru în care tinerii se pot exprima și dialoga între ei și cu administrația publică locală, cu factorii de decizie, în problemele care îi interesează; încurajarea participării tinerilor la identificarea şi rezolvarea problemelor comunităţii locale; elaborarea în parteneriat cu autoritățile locale a unor proiecte comune și aplicarea lor pentru tineri.

Pentru atingerea obiectivelor Consiliul Local al Tinerilor desfășoară numeroae activități, printre acestea numărându-se educarea tinerilor în ceea ce privește competențele și atribuțiile autoritățiilor publice; informarea tinerilor privind problemele de interes public; organizarea de întâlniri între tineri și reprezentanți ai autorităților publice; elaborarea de programe cu activități culturale, artistice, sportive sau de agrement, în vederea asigurării condițiilor optime de petrecere a timpului liber; organizarea de activități pentru protecția mediului înconjurător; organizarea de campanii de conștientizare a unor probleme cu care se confruntă tinerii; schimbul de experienta cu alte consilii din țară.

One Comment

  1. Pe vremea mea CLTA era o formă de a eluda școala prin lipsa intensivă de la ore sub pretextul participării la diverse proiecte. Dacă aruncați o privire asupra sutelor de proiecte desfășurate la Liceul Ghica, vă dați seama și dumneavoastră ce fel de școală se mai face la fostul liceu de matematică fizică ajuns, mai nou, rușinea învățământului teleormănean din pricina unor persoane precum Vasilescu Florina, Silvia Păun, Panait Andreea sau fostul securist Loghin Nicolae.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.