Politic

ALEGERI PARLAMENTARE: Scor zdrobitor pentru PSD

Ioan DUMITRESCU

Ceea ce era de demonstrat, s-a demonstrat. Expresia folosită în matematică, are acoperire şi în politică, în procesul electoral. Partidul cu cea mai bună infrastructură politică din ţară, Partidul Social Democrat, condus de teleormăneanul Liviu Nicolae Dragnea, a reuşit la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 să obţină un scor zdrobitor faţă de adversarii săi politici, liberalii. Prezenţa la votare în ţară a fost de 39,49%, adică au votat 7.211.567 de alegători, iar în judeţul Teleorman prezenţa a fost de 46,30%.

Astfel, PSD a obţinut 45,4%, Partidul Naţional Liberal, condus de Alina Gorghiu, doar 21%, respectiv mai puţin de jumătate din scorul social-democraţilor. În schimb, Uniunea Salvaţi România, condus de Nicuşor Dan, a reuşit un scor incredibil, de 9,1%, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, formaţiune politică condusă de copreşedinţii Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, a reuşit un scor de 6%, Partidul Mişcarea Populară condus de Traian Băsescu a reuşit 5,6%, iar Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a scos 6,3%.

De partide ca Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Partidul România Unită, Alianţa Noastră România, Partidul România Mare nu se mai ştie mai nimic, devenind deja parte a istoriei recente, dar trecute.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.