Politic

Alegeri locale, promovarea supleanţilor şi concursuri

Ioan DUMITRESCU

În maximum şase luni, dar este posibil la începutul primăverii viitoare, în Teleorman să aibă loc alegeri locale parţiale. Ales deputat în Colegiul 3 Alexandria, Liviu Nicolae Dragnea a vacantat postul de preşedinte al Consiliului Judeţean, pentru care vor avea loc alegeri. Este posibil ca în lupta respectivă pentru preşedinţia consiliului să intre în cursa electorală reprezentanţii mai multor formaţiuni politice teleormănene; este foarte posibil ca din partea Partidului Democrat Liberal să îşi încerce norocul Marian Zlotea, preşedintele Organizaţiei Judeţene, care ia în calcul respectiva posibilitate, dar şi Teodor Niţulescu este posibil să fie atras în acestă competiţie. Şi Organizaţia Partidului Poporului Dan Diaconescu va desemna un candidat, dar deocamdată nu se ştie cine va fi acesta.

Şi primarul municipiului Turnu Măgurele a devenit senator în Colegiul 1 Turnu Măgurele-Zimnicea, iar locul vacantat de Nicolae Mohanu urmează a fi ocupat de altcineva în urma unui tur de scrutin electoral.

Mai simplu va fi pentru supleanţii USL care vor ajunge consilieri judeţeni în urma demisiei consilierilor Simona Alina Ghinea, care va deveni director într-o structură a Consiliului Judeţean, şi Adrian Simionescu, care a fost ales deputat în Colegiul 2 Zimnicea.

Şi Timotei Stuparu, devenit senator în Colegiul 3 Videle-Roşiorii de Vede, a eliberat postul de director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, funcţie care poate fi râvnită de artişti, oameni de cultură, directori de Case de Cultură din judeţ; doar că respectivul post de director al Centrului Cultural va fi scos la concurs şi nu va fi ocupat printr-o numire politică sau pe bază de relaţii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.