Politic

Alege: Acționează și Ajută! Fapte, nu vorbe!

Încă din primele zile ale instituirii stării de urgență pe întreg teritoriul României, în contextul pandemiei de coronavirus, apar în spațiul public voci care spun că nu trebuie să mai vorbim despre politică în această perioadă, fiindcă se va deconta scump la final.

Ba da, domnilor. Tocmai acum responsabilitatea sau iresponsabilitatea factorilor politici poate face diferența dintre viață și moarte. Acum vedem dacă avem adevărați “bărbați de stat” sau niște lași, care, pretextând că oamenii vor judeca apartenența lor politică și nu faptele, se ascund și vor scoate capul când totul va fi bine.

Nu trebuie să politizăm momentul, dar nu putem exclude politicul din ecuație, fiindcă, exact acum, fiecare își dă examenul de maturitate și vom constata, la final, dacă am avut “omul potrivit la locul potrivit”. Cine și-a asumat funcții publice trebuie să fie pregătit și pentru astfel de situații, care se pot întâmpla doar o dată în viață.

Politicul este peste tot. Președintele a emis decretul de instituire a stării de urgență; Parlamentul îl aprobă; Guvernul implementează măsuri; ministrul de Interne capătă puteri sporite; ministrul Sănătății este Dumnezeul celor infectați cu virusul COVID-19; miniștrii Finanțelor și Economiei trebuie să propună, urgent, măsuri de salvare a angajaților și angajatorilor; și lista celor cu atribuții în contextul pandemiei continuă până la palierul administrației publice județene și locale.

Fac un apel către oamenii politici să își asume responsabilități și să se implice ferm, rapid, legal și eficient. Numai așa putem spera că lucrurile vor reintra în normal, fără consecințe prea mari. Acționați!

Mă adresez oamenilor cu inițiativă, suflet și posibilități să se alăture semenilor, într-un gest firesc de solidaritate cu persoanele greu încercate în această perioadă, fiindcă așa voi face și eu. Ajutați!

Îi îndemn pe toți românii să respecte regulile impuse, iar pe cei în dificultate să stea acasă și să ceară ajutor. Cu siguranță, acesta va veni. Sperați!

Am toată aprecierea pentru cei care au demarat deja acțiuni de voluntariat, și oferă ajutor, fie că sunt social-democrați, liberali, umaniști, useriști etc., fie sub masca unor fundații, fie la vedere, fiindcă, indiferent de culoarea politică a acestora, cei care vor câștiga sunt oamenii.

Priviți în urmă, domnilor, și istoria vă arată suficiente exemple de oameni care au făcut diferența! “După război, mulți viteji se arată”! Acționați și ajutați, acum!‼

Liviu NEAGU – secretar general – Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.