Ales parlamentar în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr. 36 Teleorman, în scrutinul din decembrie 2012, Crin Antonescu a uitat repede de cei care i-au asigurat un loc în Camera Superioară din Parlamentul României.
Parlamentar cu state vechi, senatorul se poate lăuda cu o activitate îndelungată în legislativ, fiind ales de 4 ori deputat şi de 2 ori senator. Nu se poate spune acelaşi lucru însă în ce priveşte activitatea propriu-zisă. Astfel, Crin Antonescu are, în mandatul actual, 9 iniţiative legislative şi 55 de luări de cuvânt în Plen, dar nu a reuşit să bifeze nici măcar o întrebare/ interpelare. Şi nu trebuie scăpat din vedere faptul că senatorul a ocupat funcţia de preşedinte al Senatului în perioada iulie 2012- martie 2014 , astfel putându-se explica numărul relativ mare de luări de cuvânt.
Dacă în campania electorală premergătoare alegerilor Antonescu a vizitat judeţul în care a candidat, după ce şi-a văzut sacii în căruţă a uitat drumul care-l duce către cei care i-au acordat votul de încredere, singura vizită în Teleorman fiind făcută cu ocazia alegerii unei noi conduceri a partidului la nivel local.
Mai mult, în campania pentru alegerile generale din 2012, liderul PNL a prezentat şi un program pentru municipiul Alexandria şi cele 26 de comune care compun colegiul în care a candidat. Cum însuşi liberalul a declarat, programul său a făcut referire la «proiecte și angajamente naționale care țin de legislație, modificarea Constituției, aplicarea unui anumit program de guvernare, valabil pentru întreaga țară» şi de «proiecte locale pe care în calitate de parlamentar» le poate angaja și sprijini. Pentru municipiul Alexandria, senatorul a avut planuri mari, printre care înfiinţarea unui parc industrial, iar pentru comunele din colegiu programul a vizat «proiectele de dezvoltare locală, cele ce țin și de fonduri europene și de programul prin care se urmărește ca în fiecare localitate din România să existe apă, canalizare, drumuri accesibile și moderne ». Conform spuselor liberalului, toate aceste angajamente au fost unele «rezonabile și realizabile».
Acum, la mai bine de doi ani de când s-a văzut cu mandatul de senator în buzunar, Crin Antonescu pare să fi uitat atât de cei care l-au votat, cât şi de promisiunile făcute acestora. Dacă ar fi să dăm crezare celor afirmate în campania electorală, acum ar fi trebuit să vorbim despre 26 de localităţi cu alimentare cu apă, canalizare, drumuri accesibile şi moderne. Sau, cel puţin de proiecte începute şi măsuri luate pentru toate acele angajamente «rezonabile și realizabile».
Dar cum năravul din fire n-are lecuire, iar politicianul este recunoscut pentru absenţele repetate din Legislativ, nici pe la biroul de parlamentar din Alexandria n-a fost văzut prea des. Mai mult, în cadrul uneia din puţinele vizite făcute în judeţul care i-a asigurat un loc în Senat, liderul liberal a dat de înţeles că nici măcar nu ştie pe ce stradă se află cabinetul în care ar trebui să-şi desfăşoare activitatea în perioada alocată deplasărilor în teritoriu.
De altfel, politicianul nu a luat parte nici la lansarea candidaturii pentru funcţia supremă în Stat a preşedintelui PNL, Klaus Iohannis. Şi, cum acest lucru nu s-a întâmplat la nivel central, era de aşteptat de altfel să nu se întâmple nici la nivel local. Astfel, Crin Antonescu, senator de Teleorman, nu a bifat prezenţa la evenimentul organizat pentru lansarea lui Johannis la nivel de judeţ. Întrebat despre motivele care l-au determinat să nu fie prezent la eveniment, Antonescu a răspuns sec: «Merită pus într-un anumit context. Un candidat la președinție își construiește o campanie, își alege niște oameni. Nici nu am impresia că domnul Iohannis dorește prea tare implicarea mea și nici eu nu sunt prea interesat». Cu un asemenea răspuns, fostul lider PNL a dat de înţeles că nu-şi găseşte locul în actuala conducere a partidului sau în campania dusă de PNL pentru prezidenţiabilul Iohannis, lucru pe care nu s-a sfiit de altfel să-l spună răspicat atunci când a fost întrebat: «Nu cred că prezența mea în actualul proiect are loc».
Faţă de dezinteresul manifestat de liderul PNL pentru Colegiul care l-a trimis în Senat, nu există vreo poziţie a celor care l-au girat în faţa teleormănenilor – Liviu Dragnea sau Marin Almăjanu. Conform vicepremierului PSD, prin candidatura într-un colegiu din Teleorman, Crin Antonescu se întorcea la „prima dragoste”, liberalul fiind ales deputat în judeţ şi în legislativul 2000-2004. După alegeri însă, „prima dragoste” a rămas, se pare, „fosta dragoste” care nu mai prezintă interes, iar cei care l-au girat pe Antonescu s-au concentrat pe alte proiecte.
În ce priveşte electoratul, acesta îl va putea taxa pe senator pentru promisiunile făcute, dar nerealizate la următoarele alegeri generale, dacă acesta îşi va aminti iar de „prima dragoste” şi va alege tot un colegiu din judeţ în care să candideze.
În concluzie, la următoarele alegeri, Dragnea, Almăjanu ori alţii ca ei poate vor alege pentru liste indivizi cu personalitate şi iniţiativă, nu figuranţi. Dar, au şi ei o scuză pentru nominalizările făcute! La precedentele alegeri parlamentare, pe listele USL, o maimuţă dacă era, şi ea ieşea! Ceea ce s-a şi întâmplat!