Politic

ALDE va primi unul dintre cele două posturi de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

În urma scrutinului pentru alegerile locale de duminică, 5 iunie, PSD Teleorman s-a ales cu 19 consilieri judeţeni din totalul de 33, astfel că preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman va rămâne, cel puţin pentru încă patru ani, în portofoliul stângii din judeţ, în contextul în care, pentru a-şi adjudeca prima funcţie aleasă de la nivel de judeţ, PSD avea nevoie de 17 consilieri.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat însă că ALDE, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, va primi câte un post de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean în toate judeţele în care va merge alături de PSD, chiar şi acolo unde social-democraţii au majoritatea fără ALDE. Astfel, în judeţul Teleorman, deşi PSD are deja majoritate şi fără ALDE, unul dintre cei doi consilieri pe care deputatul Calotă Florică Ică îi va trimite în Consiliul Judeţean se va alege şi cu una dintre cele două funcţii de vicepreşedinte.

Referitor la care dintre cei 42 de candidaţii ALDE de pe lista de candidaturi pentru Consiliul Judeţean se va alege cu una dintre cele două funcţii de vicepreşedinte nu se ştie, încă, susţine deputatul ALDE Calotă Florică Ică, care a ţinut să precizeze însă faptul că, deşi deschide lista de candidaturi a partidului pe care îl conduce, nu va merge în Consiliul Judeţean.

„Trebuie să avem nişte discuţii la organizaţie, să vedem cine şi cât s-a implicat în campania electorală, ce rezultate a obţinut fiecare dintre colegii mei şi atunci, în funcţie de mai multe criterii, vom decide, de comun acord, cine va merge în Consiliul Judeţean şi cine va fi susţinut de ALDE pentru a prelua unul dintre cele două posturi de vicepreşedinte”, a declarat preşedintele ALDE Teleorman.

Poziţia a doua de pe lista de candidaturi ALDE pentru Consiliul Judeţean este ocupată de sora deputatului Calotă Florică Ică, Luminiţa Caţan, în prezent vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Domeniilor Statului.

Referitor la posibilitatea ca Luminiţa Caţan să fie propunerea ALDE pentru una dintre funcţiie de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, deputatul Calotă Florică Ică a precizat că nu este deloc exclus, dar că o decizie în acest sens va fi luată în urma discuţiilor din interioriul organizaţiei. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.