Politic

ALDE Teleorman cere alegeri de sus în jos. Calotă Ică Florică: „Alegerile în interiorul organizaţiei, după Congres”

Decizia luată de Delegaţia Permanentă a organizaţiei ALDE Teleorman este ca alegerile interne din partid să fie organizate de sus în jos, în acest sens fiind necesară organizarea unui Congres cât mai repede, susţine preşedintele ALDE Teleorman, deputatul Calotă Florică Ică. De asemenea, potrivit deputatului ALDE de Teleorman, decizia luată în ALDE Teleorman a fost deja transmisă conducerii centrale a partidului.

„Delegaţia Permanentă a organizaţiei judeţene a stabilit deja că opţiunea ALDE Teleorman este ca alegerile să fie organizate de sus în jos, în acest sens fiind necesar un Congres cât mai repede pentru alegerea unei conduceri legitime şi a unui preşedinte unic, pentru a pune astfel capăt speculaţiilor. Decizia ca un Congres să fie organizat imediat după alegerile parlamentare a fost luată deja încă de la precedentul Congres, astfel că nu văd ce problemă s-ar putea ivi în contextul în care toată lumea a fost de acord cu acest lucru la momentul respectiv. Organizaţia ALDE Teleorman a cerut transmis deja conducerii centrale că opţiunea noastră este ca un Congres să fie organizat cât mai repede, urmând ca alegerile în interiorul organizaţiei să fie organizate ulterior”, a declarat deputatul Calotă Florică Ică referitor la subiect.

Totodată, în ceea ce priveşte alegerile interne din cadrul organizaţiei judeţene a ALDE, preşedintele ALDE Teleorman susţine că, imediat după organizarea Congresului în cadrul căruia partidul îşi va alege o nouă conducere, se va da startul organizării alegerilor interne în organizaţia judeţeană, precum şi în organizaţiile locale.

Pentru alegeri de sus în jos şi organizarea unui Congres cât mai repede se declară şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

„În statutul pe care noi îl avem în momentul de faţă, pe care l-am aprobat la precedentul congres, am hotărât că după alegerile parlamentare se organizează imediat un congres la nivelul partidului. În al doilea rând, am avut şi o discuţie politică cu domnul Daniel Constantin, înainte de Anul Nou. Nu ştiu dacă între timp şi-a schimbat punctul de vedere, nu mi-a transmis acest lucru. Deci, având în vedere aceste două chestiuni, cel mai probabil după Paşti vom organiza congresul. În momentul de faţă, sunt o serie de organizaţii care au solicitat acest lucru în organismele statutare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai precizat şi că a convenit cu Daniel Constantin ca, după Congresul ALDE, formaţiunea politică să aibă o conducere unică.

„Acest lucru l-am discutat cu colegul meu Daniel Constantin şi am convenit că, după congres, această formulă tranzitorie, pe care am folosit-o după fuziunea celor două formaţiuni, va fi abandonată. Deci, vom merge pe o formulă de conducere unică”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Modelul de conducere bicefală, prin copreşedinţi, a rămas doar la nivelul conducerii centrale, în cazul organizaţiilor judeţene renuntându-se deja în favoarea conducerii unice. În Teleorman, preşedinţia partidului este deţinută de deputatul ALDE Calotă Florică Ică, în timp ce funcţia de preşedinte executiv este deţinută de Paul Chicu.(Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.