Politic

ALDE Teleorman anunţă “achiziţii” de primari; liberalii neagă categoric

Vicepreședintele ALDE Teleorman, Virgiliu Cocoșilă, anunța într-o recentă conferință de presă, că, în perioada imediat următoare alegerilor europarlamentare, o serie de primari de la alte partide se va alătura liberal-democraților teleormăneni. Acesta spune că respectivii primari sunt deja confirmați, dar că numele lor vor fi făcute publice “la momentul potrivit”, iar motivul pentru care ar avea loc astfel de “mișcări de trupe” ar fi faptul că edilii în cauză au simțit că nu ar mai avea susținere politică pentru o nouă candidatură.

Oficial, nimeni nu a precizat din ce partide fac parte cei care vor să se alăture ALDE Teleorman, dar, pe surse, multe voci de pe scena politică teleormăneană susțin că aceștia ar pleca din rândul liberalilor. Contactați telefonic, primarii liberali despre care se zvonește că ar urma să schimbe tabăra politică, neagă, însă, categoric acest lucru. Astfel, primarii de la Bujoru, Ciolănești, Dracea, Drăgănești Vlașca, Lisa, Mereni, Mîrzănești, Năsturelu, Răsmirești, Sfințești, Siliștea Gumești, Vîrtoape au declarat că nu au o astfel de intenție și că nu au purtat nici un fel de discuție în acest sens cu cei de la ALDE Teleorman. Singurul primar care a afirmat că, pentru moment, nu are în plan să migreze către alt partid, dar că își păstrează opțiunile deschise, este cel de la Didești, Paul Măceacă: “deocamdată, mandatul acesta reprezint PNL, dar vom vedea ce va fi la timpul potrivit. Eu, de-a lungul timpului, mi-am păstrat verticalitatea, dar e important cine ne acordă mai multă susținere pentru comunitate”.

Nici edilul de la Sfințești, Isvoranu Ion, nu mai pare interesat de eventuale jocuri de culise, acesta declarând că este posibil să nu mai candideze în cadrul următorului tur de scrutin electoral din 2020.

Dacă cei de la ALDE Teleorman s-au grăbit anunțând ca sigure niște “transferuri” care nu sunt încă “parafate” sau dacă primarii de la PNL în cauză nu vor să spună “hop până nu sar”, rămâne de văzut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.