Politic

ALDE şi PMP intră în Consiliul Judeţean cu câte doi consilieri

În urma scrutinului pentru alegerile locale de duminică, 5 iunie, s-a stabilit, pe lângă primari şi configuraţia consiliilor locale, şi noua componenţă a Consiliului Judeţean pentru următorii patru ani.

În acest sens, din totalul de 33 de mandate de consilieri judeţeni, PSD a câştigat 18 mandate, astfel că preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman va rămâne, cel puţin pentru încă patru ani, în portofoliul stângii din judeţ, în contextul în care, pentru a-şi adjudeca prima funcţie aleasă de la nivel de judeţ, PSD avea nevoie de 17 consilieri.

Totodată, în urma alegerilor de duminică, 5 iunie, PNL s-a ales cu 11 mandate de consilieri judeţeni, cu unul mai puţin decât în mandatul 2012-2016, ALDE şi-a adjudecat 2 mandate, în timp ce PMP a reuşit să obţină celelalte două mandate rămase.

De asemenea, după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că ALDE, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, va primi câte un post de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean în toate judeţele în care va merge alături de PSD, în judeţ, deşi PSD are deja majoritate şi fără ALDE, unul dintre cei doi consilieri pe care deputatul Calotă Florică Ică îi va trimite în Consiliul Judeţean se va alege şi cu una dintre cele două funcţii de vicepreşedinte, cealaltă funcţie de vicepreşedinte urmând să rămână a social-democraţilor. (Violeta Mocanu)

3 Comments

  1. observator

    Da dar are o valoare in consiliu cam cat are o femeie de sreviciu de la Rulmentul(Koyo)

  2. felicitari ALDE!

  3. Ionut Dim

    Nu credeam niciodata ca PMP, partidul lui Basescu si Udrea va intra in CJ…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.