Politic

ALDE îşi ia în serios rolul de partid de opoziţie. Ică Calotă stă cu ochii pe Ministerul Agriculturii

Poziţia liberalilor şi reformatorilor în ce priveşte instalarea unui guvernul de tehnocraţi la Palatul Victoria este una asumată încă de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, de la Cotroceni. Ulterior, poziţia a fost aceeaşi şi la votul de încredere pentru Guvernul Cioloş din Parlament, unde parlamentarii ALDE au votat „împotrivă”, aşa cum anunţaseră, de altfel, anterior şedinţei de plen. Şi, pentru ca ALDE să-şi ia în serios roul de partid de opoziţie, reprezentanţii partidului în eşalonul doi al Executivului au părăsit funcţiile deţinute în ministere.

Totodată, miercuri, 18 noiembrie, pentru a pune bazele unei opoziţii reale, reprezentanţii ALDE au constituit departamentele profesionale ale ALDE, sub coordonarea co-preşedintelui Daniel ‪‎Constantin. Concret, s-au format 22 de ateliere de specialitate, tot atâtea câte ministere sunt în Guvernul Cioloş, acestea urmând să monitorizeze activitatea Executivului şi să facă astfel o opoziţie reală atunci când măsurile luate de Cabinetul instalat la Palatul Victoria sunt considerate de reprezentanţii ALDE ca fiind unele nepotrivite.

Aşa cum era de aşteptat, având în vedere prezenţa sa în Comisia de agricultură din Camera Deputaţilor, departamentul de agricultură va fi coordonat de către deputatul ALDE Ică Florică Calotă.

Referitor la noua sa calitate, deputatul ALDE de Teleorman a declarat că partidul pe care îl reprezintă în Parlamentul României şi-a asumat rolul de partid aflat în opoziţie, iar atelierele de specialitate vor fi modul prin care se va putea realiza o opoziţie reală şi constructivă.

„Eu fac parte din Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor, astfel că a fost considerată potrivită prezenţa mea în departamentul de agricultură al partidului, pe care îl voi şi coordona, alături de colegul meu Ioan Uţiu. Departamentul va funcţiona în oglindă cu Ministerul Agriculturii, vom monitoriza practic activitatea Guvernului Cioloş şi vom avea, de fiecare dată, o poziţie faţă de ce măsuri sunt luate. ALDE şi-a asumat rolul de partid de opoziţie şi, prin intermediul acestor ateliere de specialitate va fi posibilă o opoziţie reală şi constructivă”, a declarat liderul ALDE Teleorman.

De asemenea, a mai precizat deputatul ALDE, membrii departamentelor profesionale se vor întâlni lunar, iar fiecare departament va veni cu problemele identificate pe ministerul de care răspunde. Astfel, a precizat deputatul ALDE, nu va fi trecută cu vederea nicio scăpare a miniştrilor tehnocraţi din Guvernul Cioloş. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.