Social

Ajutorul de deces a crescut la 3.131 lei, din 20 februarie 2017

Din data de 20 februarie, cuantumul ajutorului de deces a crescut, potrivit prevederilor Legii nr. 7/2017 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, cu câteva sute de lei. Pentru decesul asiguraților sau pensionarilor se acordă, începând de luni, 20 februarie, suma de 3.131 de lei, iar pentru decesul membrilor de familie ai acestora se acordă suma de 1.566 de lei.

Până acum, valoarea cuantumului ajutorului de deces era cea aplicabilă încă de anul trecut, astfel, la decesul asiguratului sau pensionarului se acorda suma de 2.681 de lei, în timp ce pentru un membru de familie se acorda suma de 1.341 de lei.

Potrivit CJP Teleorman, ajutorul de deces se acordă în cazul decesului asiguratului; pensionarului; unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.

Beneficiarii ajutorului de deces, în cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, sunt soţul supravieţuitor; copilul; părintele; tutorele; curatorul sau  oricare persoană care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile ocazionate de deces, dacă nu există altă solicitare din partea persoanelor menţionate mai sus.

În cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, ajutorul de deces se achită asiguratului sau pensionarului al cărui membru de familie a decedat. Potrivit datelor Casei Judeţene de Pensii, în Teleorman, anul trecut au fost acordate peste 5.700 de ajutoare de deces. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.