Social

Ajutor pentru copiii din centrele de plasament de la Filiala de Cruce Roşie Teleorman

crucea rosieCrucea Roşie a lansat recent proiectul “Îmbunătăţirea condiţiilor de trai în centrele de plasament din România” în implementarea căruia sunt implicate 16 filiale judeţene şi 2 sectoare ale municipiului Bucureşti. Între acestea se numără şi Filiala de Cruce Roşie Teleorman.

Acest proiect este finanţat de Crucea Roşie Germană, suma alocată fiind de 2000 de Euro. Beneficiari sunt 500 de copii şi tineri care trăiesc în centrele de plasament aflate în subordinea Autorităţilor de Asistenţă Socială din România. Scopul şi obiectivele proiectului constau în dotarea centrelor şi susţinerea de activităţi specifice pentru copiii şi tinerii aflaţi în centre de plasament sau sub altă formă de protecţie socială, aflată în subordinea autorităţilor locale, menite să contribuie la creşterea şi educarea acestora.

Potrivit directorului Filialei de Cruce Roşie Teleorman, Felicia Cîrpaciu, în urma discuţiilor purtate cu conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, şi analizând urgenţele privind dotarea centrelor, s-a stabilit ca fondurile să fie investite în lenjerii de pat. Astfel, s-au confecţionat 310 lenjerii de pat, costurile depăşind însă finanţarea Crucii Roşii Germane.

“În completare a venit cu suma de 1.300 lei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “A.D. Ghica” al Judeţului Teleorman, care în fiecare an de Sfintele Sărbători de Paşte şi Crăciun este alături de aceşti copii din centrele de plasament”, a declarat Felicia Cîrpaciu.

Aceasta a mai precizat că fiecare centru a primit şi detergent lichid de rufe din partea Crucii Roşii Teleorman, iar copiii au fost foarte bucuroşi când au primit jucării de pluş din donaţiile făcute de către cetăţenii municipiului Alexandria. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.