Eveniment

Ajutor pentru cei copleșiți de griji și uitați de lume

Pentru cei care au muncit o viață întreagă, pentru copii și nepoți, bătrânețea este, de cele mai multe ori, grea și apăsătoare. Iar perioada pe care o traversăm este, poate, cea mai dificilă pentru bătrânii care nu au ce le trebuie și nici cui să spună ce-i apasă.

Unul dintre multele cazuri este cel al Mariei Neagu, o bătrână din Coșoteni, localitate la nici 10 km de Roșiori de Vede. Bunica are probleme grave de vedere, ceea ce-i face traiul și mai greu decât este oricum. Venitul lunar îl reprezintă pensia de aproximativ 700 de lei, o sumă mult prea mica față de cât costă cele necesare unui om la bătrânețe.

Despre cazul bătrânei din Coșoteni a aflat și Cristi Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului. Acesta a decis să o ajute pe bunică, așa că a cumpărat cam tot ce-i trebuie unui om în gospodărie din categoria produselor alimentare, s-a urcat în mașină și a pornit spre Coșoteni. Bătrâna s-a bucurat nespus că există, încă, oameni cu suflet mare, care se gândesc la cei care nu au nimic și pe nimeni. I-a spus că ar mai avea nevoie de o mașină de spălat, care să-i mai ușureze traiul, iar Cristi Barbu i-a promis că se rezolvă. Mâine, la bătrâna din Coșoteni va ajunge și mașina de spălat de care are atâta nevoie.

Mai mult, bătrâna, cu toate că are probleme grave cu vederea, nu primește pensie de nevăzător. Și de această problemă a promis Cristi Barbu că se ocupă, iar în perioada următoare autoritățile competente vor face demersurile necesare pentru ca bătrâna nevăzătoare să primească pensia pe care o încasează cei cu probleme de sănătate asemănătoare.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.