Economie

Ajutor de minimis pentru crescătorii de animale

Agricultorii teleormăneni mai au la dispoziție aproximativ 2 săptămâni pentru a solicia ajutorul pentru achiziționarea de juninci din rase specilaizate prin intermediul schemei “Ajutor de minimis pentru achiziţionarea de către producătorii agricoli de juninci din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline şi/sau tauri de reproducţie din rase de carne”. Valoarea totală a schemei este de 18.150.000 lei şi se asigură integral de la bugetul de stat. Beneficiarii acestei măsuri pot fi crescătorii de bovine/bubaline, persoane fizice autorizate, persoane fizice care deţin atestat de producător , precum și persoanele juridice. Cererile se depun până la data de 11 noiembrie 2016, la Direcția pentru Agricultură Teleorman.

Potrivit DA Teleorman, numărul maxim de juninci din rase de taurine sau juninci din specia bubaline pentru care se acordă ajutor de minimis este de 10 capete/beneficiar; achiziţia de tauri de reproducţie se realizează respectând proporţia de un taur la 40 de capete vaci şi/sau viţele şi/sau juninci deţinute de beneficiar, iar numărul maxim de tauri care poate fi achiziţionat de un beneficiar, trebuie să corespundă, aplicând proporţia prevăzută, unui număr de 200 capete vaci/şi sau/viţele şi/sau juninci.

În ceea ce privește cuantumul sprijinului financiar, reprezentanții Direcției pentru Agricultură Teleorman au precizat că acesta este de maxim 5.000 lei/cap junincă din rasă de taurine de lapte; maxim 6.000 lei/cap junincă din rasă de taurine de carne, maxim 4.500 lei/cap junincă din specia bubaline și maxim 8.000 lei/cap de taur de reproducţie din rase de carne. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.