Economie

Ajutor de minimis pentru apicultorii calamitaţi

albineGuvernul României a adoptat, marţi, 7 octombrie 2014, Hotărârea privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada mai – iulie 2014 ce au produs pagube asupra sectorului apicol”. Bugetul alocat pentru despăgubirea crescătorilor de albine se ridică la peste 4,13 milioane de lei, iar sumele reprezentând ajutoare de minimis se vor plăti începând cu data de 2 decembrie 2014. Valoarea sprijinului financiar este de 4 lei/ familia de albine pentru o stupină de până la 75 familii şi de 7,5 lei/familia de albine pentru o stupină cu peste 75 familii.

Beneficiarii schemei de ajutor de minimis sunt apicultori, persoane fizice, care deţin certificat de producător; apicultori, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale şi   apicultori, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu/sau fără personalitate juridică constituite conform legii.

Pentru a putea beneficia de sprijin, apicultorii trebuie să îndeplinească o serie de criterii de eligibilitate, respectiv să aibă familiile de albine înscrise în Registrul agricol; să aibă familiile de albine înregistrate/autorizate la direcţia sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti şi în cazul achiziționării de suplimente nutritive şi biostimulatori, acestea trebuie să fie notificate la Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar.

Beneficiarii, care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, trebuie să depună cererile până la data de 3 noiembrie 2014, la direcţiile pentru agricultură judeţene sau a municipiului Bucureşti. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.