Social

Ajutor american, pentru copiii cu malformaţii faciale

mediciO echipă de medici americani voluntari va efectua 100 de operaţii în România, la Spitalul de Urgenţă din Craiova, pentru a ajuta copiii cu malformaţii la nivel feţei, operaţiile fiind făcute în cadrul unui proiect iniţiat de “Women for World Health”, organizaţie nonprofit.

Echipa de americani cuprinde chirurgi plasticieni, anestezişti, pediatri şi asistente care vor face intervenţiile în România, în luna mai. Aceştia vor veni cu instrumentarul necesar, dar şi cu consumabile pentru a opera malformaţii faciale precum despicături de buză şi palat sau tumori vasculare, dar şi cicatrici sau alte traume rezultate în urma unor accidente.

Potrivit adresei nr. 909/13.04.2013, transmisă  Direcţiilor de Sănătate Publică Judeţene, implicit şi Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, şi a Municipiului Bucureşti de către Ministerul Sănătăţii, o echipă de medici americani se va afla, în perioada 17-26 mai 2013, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr. 1 Craiova, pentru a efectua o serie de operaţii pentru copii cu malformaţii faciale.

Potrivit DSP Teleorman, “Secţia de Chirurgie Pediatrică a respectivei instituţii este în căutarea unor astfel de cazuri, pentru a ajunge la numărul de 100 pacienţi copii, indiferent de localitatea de domiciliu, care să poată beneficia de serviciile respectivei echipe de medici”. În acest sens, directorul executiv al DSP Teleorman, Mioara Comana, face un apel la persoanele care au cunoştinţă despre asemenea cazuri, ale unor copii ce necesită intervenţii chirurgicale faciale, să ia legătura cu doamna dr. Soare Roxana la numărul de telefon 0247.311.354 pentru a înscrie copiii pe listele ce vor fi întocmite şi care vor ajunge la medicii americani prezenţi de miercuri la Craiova.

După cum precizau şi reprezentanţii DSP Teleorman, medicii Secţiei de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean de  Urgenţă Craiova strâng în această perioadă cazuri de copii cu malformaţii faciale, pentru a ajunge la numărul de 100 de pacienţi, atâţia câţi vor fi luaţi în evidenţă în această etapă. Astfel, supunem atenţiei tuturor teleormănenilor care au cunoştinţă de cazuri de copii care suferă de malformaţii faciale, dar mai ales părinţilor ai căror copii au avut neşansa de a se naşte cu malformaţii faciale sau care în urma vreunui accident au suferit traume fizice sau au rămas cu cicatrici, despre demersul medicilor americani, având posibilitatea ca până la data de 17 mai 2013 să ia legătura cu dr. Roxana Soare, pentru a se înscreie pe liste şi pentru a avea şansa de a beneficia de serviciile acestora. De un real ajutor este şi trimiterea fotografiilor, care să surprindă malformaţia, urmând ca persoana în cauză să fie contactată ulterior. Punem accent pe faptul că localitatea de domiciliu a copilului nu contează. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.