Social

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţelor la iarnă vor fi aprobate săptămâna viitoare la Alexandria

Monica DUMITRESCU

Familiile sau persoanele singure cu venituri mici care locuiesc în municipiul Alexandria vor primi şi în iarna care urmează ajutoare pentru căldură, fie că folosesc în acest scop energie electrică, energie termică, gaze naturale, combustibili petrolieri sau lemne şi cărbuni.

Consiliul local al municipiului Alexandria se va întruni miercuri, 28 septembrie, în şedinţă ordinară, pentru aprobarea mai multor proiecte de Hotărâre importante pentru comunitate, patru dintre proiectele cuprinse pe ordinea de zi a respectivei şedinţe privind aprobarea ajutoarelor lunare pentru încălzirea locuinţei ce vor fi acordate pe o perioadă de cinci luni (noiembrie 2016-martie 2017) persoanelor singure sau famiilor care îndeplinesc condiţiile minime de venit impuse de lege.

Ajutoarele vor fi acordate în baza unor cereri pe care solicitanţii le vor depune la Serviciul Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alexandria. Cererile vor fi însoţite de declaraţii pe propria răspundere privind componenţa familiei şi a veniturilor acesteia, precum şi de documente justificative privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităţi administrative teritoriale.

Primăria va efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile solicitanţilor.

Potrivit directorului Serviciului de Asistenţă Socială Alexandria, Ioan Voicu, iarna trecută au fost acordate ajutoare pentru încălzirea locuinţei în valoare de aproape 600 mii lei, peste 2000 de familii sau persoane singure cu venituri mici beneficiind de acestea.

Cei mai mulţi dintre benficiarii ajutoarelor au folosit pentru încălzirea locuinţelor gaze naturale, în această categorie fiind înregistraţi 798 de beneficiari. Aproape 600 dintre beneficiarii ajutoarelor s-au încălzit cu lemne, în timp ce pentru energie termică în sistem centralizat şi energie electrică au fost acordate ajutoare pentru 309, respectiv 347 solicitanţi

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.