Social

Ajutoare sociale de peste 2.1 milioane de lei, plătite în ultima lună din 2018

În ultima lună din 2018, 8.517 teleormăneni au încasat venitul minim garantat, judeţul Teleorman situându-se în topul judeţelor cu cei mai mulţi beneficiari, se arată în raportul Agenţiei Naţionale pentru Inspecţie Socială.

Astfel, judeţul Teleorman a fost depăşit la numărul de beneficiari ai venitului minim garantat de judeţele Bacău (9.880 beneficiari), Buzău (9.795 beneficiari) sau Dolj (12.235 beneficiari ), însă este de remarcat faptul că toate cele trei judeţe au o populaţie mult mai mare decât a judeţului Teleorman.

Potrivit aceleiaşi surse, 765 de beneficiari au fost suspendaţi la sfârşit de lună, iar pentru cei 8.517 beneficiari ai venitului minim garantat a fost plătită suma de 2.148.021 de lei.

Conform prevederilor legale în vigoare, familiile şi persoanele singure au dreptul să primească un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială. Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între aceste niveluri în lei şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure. Practic, acest ajutor reprezintă o suplimentare a venitului net al solicitantului (persoana singură sau familia).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.