Social

Ajutoare sociale de aproape 2,3 milioane de lei, plătite în luna iunie

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Teleorman a plătit, în luna iunie, prestații în sumă totală de 18.322.850 lei, pentru un număr de 100.577 de beneficiari, se arată într-un raport de activitate al instituţiei.

Din totalul prestaţiilor plătite de AJPIS Teleorman, 5.478.633 de lei (30%) au mers către alocaţii de stat pentru copii, în timp ce alte 2.277.708 de lei (12%) au reprezentat ajutoare sociale.

Totodată, reprezentanţii AJPIS Teleorman au primit 17 formulare din Marea Britanie, Franța, Austria, Cipru, Belgia, Olanda și Germania pentru  întocmirea documentațiilor necesare, iar pentru deschiderea drepturilor la alocație de stat pentru copiii născuți în alte state membre ale Uniunii Europene au fost depuse 61 dosare și au fost completate 84 formulare E411, prin care au fost cerute date referitoare la prestațiile familiale acordate de statele în care s-au născut copiii.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, pe parcursul lunii iunie, au fost efectuate anchete sociale, în vederea acordării de ajutoare de urgență, în localitățile Botoroaga, Frăsinet, Plosca, Bujoru, Gălăteni, Zimnicea și Alexandria. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.