Social

Ajutoare sociale de aproape 2.3 milioane de lei, plătite în luna iulie

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială a plătit, în luna iulie, prestații în sumă de 18.110.577 lei, pentru 99.185 de beneficiari, sumă ce include și taxele poștale aferente, precizează reprezentanții instituției.

Din totalul plăților efectuate, 5.318.948 de lei au mers către alocații de stat pentru copii, în timp ce nu mai puțin de 2.292.864 lei au ajuns la asistații social din județ.

Totodată, în perioada menționată, au fost depuse 16 formulare din Marea Britanie, Spania, Luxemburg, Cipru, Belgia, Olanda și Germania pentru întocmirea documentațiilor necesare pentru deschiderea drepturilor la alocație de stat, în timp ce pentru copiii născuți în alte state membre ale UE au fost depuse 41 de dosare și au fost completate 70 de formulare E411, prin care au fost cerute date referitoare la prestațiile familiale acordate de statele în care s-au născut copiii.

Au fost efectuate, în aceeași lună, anchete sociale în vederea acordării de ajutoare de urgență, în localitățile Smârdioasa, Bujoru, Tigănești, Poroschia, Roșiorii de Vede, Alexandria, Plosca, Frumoasa, Botoroaga și, totodată, a fost efectuată evaluarea gospodăriilor afectate de inundații în localitățile Poroschia și Țigănești, mai informează reprezentanții instituției. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Eu am avut apa în curte timp de 2 luni, nu am vazut pe cineva care sa fi venit și sa fi evaluat ceva.Am făcut nenumărate sesizări, ni s au uscat foarte mulți pomi, gardul a putrezit , am înlocuit bulumacii și nu a interesat pe nimeni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.